Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blackthroated tit, Blue Elephant, India, Bhutan
  Black-throated Tit, Bhutan
 • Casarca, Bhutan, India, loch, Blue Elephant, vogelreis, natuurreis
  Bhutan
 • India, Spot-billed Duck, Blue Elephant, vogelreis, natuurreis, Bharatpur
  India, Bharatpur
 • Edelhert, Schotland, loch, Blue Elephant, vogelreis, natuurreis
  Schotland
 • Taiwan Blue Magpie, Blue Elephant, vogelreis, natuurreis
  Taiwan
 • Brazilië, Pantanal, Blue Elephant, Blue-crowned parakeet, vogelreis, natuurreis
  Brazilië
 • Brazilië, Pantanal, Blue Elephant, Capibara, Kaaiman, vogelreis, natuurreis
  Pantanal
 • Blue Elephant, blauwe ekster, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Spanje, Portugal
 • Blue Elephant, red-tailed tropicbird, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Madagaskar
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Blue Elephant, Madagascar, Madagaskar, Giraffe-necked weevil, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Madagaskar
 • Blue Elephant, Madagascar, Madagaskar, Kameleon, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Madagaskar

Colombia

boven-colombia1

Colombia

Een weergaloze vogelreis naar een ongekend bijzonder vogelland

Klik hier voor het reisverslag

Centraal, West & Oostelijke Andes en Amazone-gebied 

Glittering-throated Emerald, Colombia

Glittering-throated Emerald

Colombia is misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende vogelland ter wereld, met een enorm aantal soorten. En niet alleen veel soorten maar ook veel endemische soorten. Ook komen er in Colombia veel soorten voor die een zeer beperkt verspreidingsgebied in Zuid-Amerika hebben. Het is onmogelijk om al deze soorten in een reis van 16 of 17 volle dagen te laten zien. Deze reis geeft u een heel goede indruk van wat er voorkomt. Daarvoor bezoeken we de drie verschillende hoogtezones (tot 4000 m) tot de laagvlakte van de Amazone. We hebben een relaxed tempo.

Programma van dag tot dag Colombia

Dag 0: 7 maart 2014: Aankomst in Bogota – Transfer naar het hotel in Bogota.

Dag 1: binnenlandse vlucht Rio Blanco

Bronzy Jacamar

Bronzy Jacamar

In de ochtend vlucht naar Manizales. Daarna rijden we naar Rio Blanco.
We worden verwelkomd door de vele kolibris bij voederplanken. Daarna maken we ‘s-middags de eerste excursie. Rio Blanco is vooral interessant voor Antpitta’s (6 soorten) and Tapaculo’s (5 soorten). In de avond bezoeken we de antpitta voedergebieden.

Bijzondere soorten:Rusty-faced Parrot, Brown-banded Antpitta, Bicoloured Antpitta, Masked Saltator, Ocellated Tapaculo, Bar-bellied Woodpecker, Barred Fruiteater

Dag 2: Rio Blanco

Een dag is volstrekt niet genoeg om de rijke avifauna van dit reservaat te zien. Daarom wandelen we dieper het woud in voor het spotten van de Chestnut Wood-Quail, Rufous-banded Owl, Dusky Piha, White-capped en Red-hooded Tanager.
In de avond keren we terug naar Manizales en verblijven we in een hotel in het centrum van de stad.

Curve-billed Scythebill

Curve-billed Scythebill

Dag 3: Paramo del Ruiz- NP -Los Nevados (3200-4050 m)

We gaan een uur klimmen om enkele treeline en paramo soorten te zien. De meeste kans hebben we op de endemische Rufous-fronted Parakeets en de mooie kolibries zoals Bearded Helmetcrest, Viridian Metaltail, Purple-backed Thornbill, Black-thighed & Golden-breasted Puffleg, Rainbow-bearded Thornbill, Great Sapphirewing. Daarna keren we terug naar ons hotel in Manizales

Bijzondere soorten:
Black-&-Gold Tanager, Gold-ringed Tanager, Tanager Finch, Empress Brilliant, Velvet-purple Coronet, Barred Hawk, Bronze-olive Pygmy-Tyrant, Orange-breasted Fruiteater, Fulvous-dotted Treerunner, Yellow-breasted Antpitta, Black-chinnedMountain-Tanager, Black Solitaire, Indigo Flowerpiercer, Crested Ant-Tanager, Yellow-collared Chlorophonia, Choco Vireo, Choco Warbler, Black-head Brush Finch, Pisones Tapaculo, Scarlet and White Tanager, Olive Finch, Toucan Barbet, Munchique Wood Wren, Club-winged Manakin.

Dag 4-5-6: Montezuma Road.

Coeligena lutetiae Colombia

Coeligena lutetiae

We vertrekken vroeg naar onze volgende vogelbestemming met een rit van vier uur. We brengen drie hele dagen door in dit fantastische vogelgebied in het westen van de westelijke Andes. Heel vochtig! Dit is een oord waar het zelden niet regent. Maar het wordt door veel vogelaars beoordeeld als het beste deel van de reis. De vogels die we hier aantreffen zijn Bangsias: the Black-&-Gold and Gold-ringed Tanager. De laatste heeft een heel klein verspreidingsgebied.

Dag 7: Jardin Encantado

Vandaag verlaten we het gebied van Motezuma. In de middag vertrekken we naar Bogota met een binnenlandse vlucht van drie uur. In Bogota reizen we naar San Francisco. Vaak zijn daar ongeveer wel 200 kolibries in de tuin van Jardin Encantado.

Bijzondere soorten: Indigo-capped Hummingbird, Green Hermit, White-vented Plumeleteer, White-bellied Woodstar, Gorgeted Woodstar.

Dag 8: Laguna Tabacal

Voor diegenen die daarvoor interesse hebben, bezoeken we het meer van Tabacal. It is een klein reservaat maar een goede plaats om vogels waar te nemen. Daarna gaan we terug naar Bogota voor onze binnenlandse vlucht naar Inirida. Na komst in Inirida verblijven we in een comfortabel hotel. Bijzondere soorten: Rusty-breasted Antpitta, Black-headed Brush-finch, Stripe-breasted Spinetail, Grey-throated Warbler

Dag 9: Inirida & Los Cocos

Gilded barbet, Colombia

Gilded barbet

Inirida is gelegen in het noordelijke Amazone-gebied op de grens met llanos. De zandbodem is mede oorzaak van het feit dat er zeer bijzondere vogelsoorten voorkomen. Er zijn veel verschillende habitats, zoals savanne, white-sand forest, varzea and gallery forest. Dus de volgende dagen zullen we relaxed vogels kunnen spotten en niet teveel reizen met goede kans op bijzondere soorten vogels. In het bijzonder noemen we de Manakins en Macaws die zeldzaam zijn hier. In de namiddag hebben we onze eerste excursie in de white sand forest.

Soorten die we kunnen zien zijn: Green-tailed Goldenthroat, Orinoco Piculet, Rufous-crowned Elaenia, Spot-backed Antwren, Brown-headed Greenlet, Plumbeous Euphonia en White-naped Seedeater. Further, there are Capuchinbird, Citron-bellied Attila, Plain-crested Elaenia, Dot-backed Antbird.

Dag 10: Matraca trail (varzea)

We steken de rivier de Rio Inírida over. Op de andere oever treffen we prachtig varzea forest aan. Een van de beste en meest nabije paden leidt ons naar de Indianenstam, die in de buurt van het Matraca Lake leeft.
De volgende bijzondere soorten komen hier voor: Slate-coloured Hawk, Scale-breasted & Cream-coloured Woodpecker, Black-fronted Nunbird, Green-tailed Jacamar, Strong-billed & Long-billed Woodcreeper, Black-spotted Bare-eye, Grey & Dot-backed Antbird, Dot-winged and Grey Antwren, Amazonian Royal Flycatcher, Sulphur-rumped Flycatcher, Wire-tailed Manakin, Cocoa Thrush en Velvet-fronted Grackle.

Dag 11: Caño Vitina

Rufous fronted parakeet, Colombia

Rufous fronted parakeet

Caño Vitina heeft een combinatie van alle habitats. We gaan op pad door de immense savanne gebieden en eraan grenzende wouden. We zouden zelfs de Capuchin bird kunnen horen.
Opmerkelijke soorten in dit deel zijn: Orange-cheeked Parrot, Blackish Nightjar, Golden-spengled Piculet, White-browed Purpletuft, Yellow-crowned Manakin, Cherrie’s Antwren, Red-shouldered, Flame-crested & Opal-rumped Tanager, Plumbeous and Golden-bellied Euphonia, White-naped Seedeater en Moriche Oriole.

Dag 12: Mavecure Hills

In de namiddag vertrekken we voor een bootreisje van ongeveer 2 tot 3 uur naar de bovenloop van de Rio Inirida. We overnachten op het strand in een tent.

Dag 13: Mavecure Hills

We beklimmen de Mavecure hills met een spectaculair uitzicht over het omliggende land. Tijdens deze tocht kunnen we vogels zoals Rufous-crowned Elaenia en Black-collared Swallow. In de namiddag keren we langzamerhand terug naar Inirida met enkele stops onderweg.

Black-spotted Bare-eye

Black-spotted Bare-eye

Dag 14: Sabanitas

Er zijn weinig wandelpaden in Sabanitas. De habitat bestaat voornamelijk uit white-sand forest, maar de bomen zijn groot hier. Een van de weinige plaatsen waar we mogelijk de Capuchinbird kunnen zien.

Dag 15: Caño Bonito, Laguna Negra of Juanda trail

Afhankelijk van de reeds gedane waarnemingen in de voorgaande dagen, zullen we deze dag indelen om de meest gewenste soorten te gaan waarnemen.

Dag 16: Bogota

We vliegen terug naar Bogota waar we in de middag aankomen. Aansluitend zullen we inchecken voor onze internationale vlucht naar Amsterdam.

Praktische informatie
Reissom: € 3995,- exclusief internationale vluchten.
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Reisdatum: 9 maart t/m 24 maart 2016
Reiscode: 15COL (bij boeking s.v.p. reisnummer + vertrekdatum vermelden).
Eenpersoonskamertoeslag: € 450,-
Heen- en terugreis: Schiphol – Bogota
Reisschema: ca. vier weken voor ontvangt u de definitieve informatie.
Vervoer ter plaatse: bus, boot en vliegtuig
Zwaarte: lichte wandelingen, soms hoogteverschillen
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12
Accommodatie: wisselend, goede hotels, eenvoudige lodges
Reisbegeleiding: Nederlandstalige reisleider met vaste lokale gids
Weer: tropisch, warm met kans op regen
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067