Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Rode Panda tour

Red Panda tour

Wie wil ze niet eens zien, in hun natuurlijke biotoop in gebieden waar ze nooit zijn weggeweest. De Himalaya-panda leidt een geheimzinnig leven, vooral nachtelijk, maar in het voorjaar is hij ook overdag te zien, al moet je weten hoe je dat moet aanpakken. In de afgelopen jaren hebben onze partners in Nepal daar een methode voor ontwikkeld met 95% kans op succes. Daarom plannen wij in de beste tijd van het jaar onze reis. Dat is in maart, wanneer de rhododendrons in bloei staan en de bossen rood kleuren in ons gebied.

De overbekende naamgenoot de reuzenpanda is overigens geen familie van de rode panda, maar een soort uit de berenfamilie. De rode panda is veel meer verwant aan marterachtigen.

Red Panda tourHet is een hele klus om de rode panda te zien te krijgen. De manier waarop we te werk gaan is de volgende. We verblijven de gehele periode in dezelfde accommodatie in het hartje van het gebied waar een populatie voorkomt. Elke dag gaan gespecialiseerde rangers op zoek naar de plek waar de panda’s die dag zijn. In de tijd dat zij dat doen gaan wij de bossen in op zoek naar vogels. We zoeken onder begeleiding van een uitstekende vogelgids naar de meest bijzondere soorten van de Himalaya in dit weinig bezochte gebied dat pal grenst aan de Indiase deelstaat Sikkim. 

Red Panda tourZo gauw die plek gevonden is waar de panda’s zijn, gaan we erheen om ze te zien en fotograferen. Dat laatste is een uitdaging op zichzelf. De rode panda’s zitten veel in bomen maar hun zwakke punt is dat ze niet van boom tot boom kunnen springen maar altijd naar beneden moeten om in de volgende weer omhoog te klimmen. Dat maakt vinden en waarnemen wat gemakkelijker.

Reis van dag tot dag

Dag 0 Vertrek uit Nederland vanaf Schiphol

Dag 1 Aankomst in Delhi en binnenlandse vlucht naar Bagdogra. Daar ontvangst en een rit naar onze hotel-accommodatie in Simana. Daar zullen we 6 nachten blijven in een comfortabele accommodatie. Het ligt er prachtig in een gebied met een uitzonderlijke biodiversiteit in een toch al zeer uitzonderlijke natuur.

Red Panda tourNiet alleen vogels en zoogdieren en plantengroei is uitzonderlijk. ook de landschappen met zicht op Mount Everest en Mount Khangchendzonga, bij mooi weer.

 

 

Red Panda tourDag 2 t/m 6
Elke dag gaan we na ontbijt het park en zullen we vogels kijken totdat het bericht komt dat de rangers rode panda’s hebben gevonden. Dan gaan we daarheen om ze te volgen, te zien en proberen te fotograferen.

Dag  7
Afhankelijk van het vluchtschema gaan we eventueel nog wat aan vogels kijken doen, alvorens naar Bagdogra te rijden voor de vlucht terug.

Wat we nog meer kunnen zien tijdens de reis
Tijdens deze reis zijn de bladeren en bloemen van de bossen aan het uitbotten. Vooral van de rhododendrons maar ook vele andere soorten. Een greep uit de soorten die we kunnen zien: Rufous -vented yuhina, Whiskered yuhina, Stripe throated yuhina, White-browed fulvetta, Golden-breasted fulvetta,Rufous-winged fulvetta, Black-throated thrush, Red-throated thrush, Golden bush robin, White-browed bush robin, Yellow-Red Panda tourbilled blue magpie, White-collared blackbird, Spotted Nutcracker, Dark breasted rosefinch, Dark rumped rosefinch, Himalayan white browed rosefinch, Pink browed rosefinch, Spot winged rosefinch, Red headed bullfinch, Black faced laughingthrush, Chestnut crowned laughingthrush, Scaly laughingthrush, Spotted laughingthrush, Gray sided laughing thrush, Rufous vented tit, Coal tit, Rufous-fronted bushtit, Grey-crestedtit, Yellow-browed tit. Red crossbill, White-winged grosbeak, Collared grosbeak, Scaly breasted wren babbler, Rufous throated wren babbler, Rufous-breasted tor, Maroon-backed accentor, Altai accentor, Satyr Tragopan, Black-throated parrotbill, Brown parrotbill, Fulvous parrotbill, Darjeeling woodpecker, Crimson breasted woodpecker, Rufous bellied woodpecker, Gray sided bushwarbler, Hume’s bush warbler, Hill partridge, Kalij pheasant, Himalayan Owl, Streak-breasted scimitar babbler, Slender billed scimitar babbler, Fire-tailed myzornis en veel meer.

Een lijst van vogels die we in 2023 zagen in nabijgelegen gebied vindt u in dit pdf document. Het geeft een goede indruk welke bijzondere soorten wij tijdens de zoektocht naar de rode panda kunnen zien en fotograferen.

Streeplijst Him-sikkim-2023

Boek deze reis

Praktische informatie
Reissom: € 2950,- inclusief vluchten.
Focus: Rode panda en vogels van de hoge Himalaya
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Reisdatum: 16 – 24 maart 2024
Reiscode: 24Rode Panda + vertrekdatum vermelden
Eenpersoonskamertoeslag: € 150,-. 
Heen- en terugreis: vliegtuig van Schiphol naar Bagdogra.
Reisschema: wordt ca. vier weken voor vertrek toegezonden.
Vervoer ter plaatse: minibus met chauffeur.
Zwaarte: lichte wandelingen geen bijzondere inspanningen.
Aantal deelnemers: maximaal 5 
Accommodatie: Eenvoudige maar schone accommodaties met toilet en badgelegenheid op kamer, volpension 
Reisbegeleiding: Lokale gids en Nederlandse reisleider.
Weer: doorgaans stabiel en zonnig weer.

Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067