Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Galápagos – cruise

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Een cruise door de Galápagos – archipel

Wie wil eens niet naar de Galápagos-eilanden, wereldberoemd door de beschrijvingen Charles Darwin. En vooral prachtig door de rijkdom van de Galápagos cruise, landschildpad, albatros, Ecuador, Galápagos-eilanden, Isla Isabelanatuur, de van zeewier levende (enige soort zoutwater-hagedis) zeeleguanen, de zeeschildpadden, rijkdom aan haaien en roggen in het kristalheldere zeewater en betoverende kleurrijke vogelwereld. Van pinguïns tot tropische soorten en uitzinnige fregatvogels met hun rode keelzakken.
De spotlijsters en vinken op de eilanden inspireerden hem tot zijn evolutietheorie en de vinken werden naar hem vernoemd.

We starten deze reis met een cruise langs de eilanden. Overdag bezoekt u de eilanden en ’s nachts vaart u naar het volgende eiland. De tocht per boot is een belevenis op zichzelf; bovendien is het comfortabel reizen.
Vanaf Quito vroeg in de morgen gaat u met een binnenlandse vlucht naar het eiland Baltra. Op de witte stranden van Las Bachas Beach ziet u meteen de zeeschildpadden. Ook de Stille Oceaan heeft zijn charmes, vooral voor diegenen die van zwemmen en snorkelen houden. Het cruiseschip is voor een klein gezelschap met kleine, maar eenvoudige en toch comfortabele hutten.

Galápagos cruise, landschildpad, Mockingbird, spotlijster, landleguaan, zeeleguaan, fregatvogels, Ecuador, Galápagos-eilanden, Isla Isabela, North seymourVervolgens worden de eilanden Isla Mosquera, Fernandina, Isabela, Floreana, Santa Cruz aangedaan en sluit daarna af waar u begonnen bent op Baltra.

Na de 8edag volgt een transfer naar de hoofdstad Quito en na een overnachting kunt u terug naar huis of een aansluitende reis maken op het vasteland van Ecuador. U maakt in dat geval een prachtige reis door een overweldigend en gevarieerde landschap met veel verschillende biotopen. En een overdaad van vele soorten kolibries, tanagers, trogon’s, caracara’s, motmots, te veel om op te noemen. Met als grote bijzonderheden Oilbird, Andean Cock of the Rock.

Programma van dag tot dag

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Quito

Aankomst en transfer naar hotel

Dag 2 Transfer naar Galápagos Baltra Airport

Transfer naar Galápagos (Quito naar Baltra airport) U vliegt van Quito naar het eilandje Baltra. Vandaar gaat u per busje naar de pier en steekt over naar Las Bachas op Santa Cruz, waar het schip klaar ligt waarmee u de cruise door de Galápagos archipel gaat maken.

Santa Cruz is het meest centrale en dichtst bevolkte eiland van de archipel. Het Charles Darwin Research Centre, het hoofdkwartier van de nationale Galápagos cruise, landschildpad, landleguaan, zeeleguaan, fregatvogels, Ecuador, Galápagos-eilanden, Isla Isabela,north seymourparken is hier gehuisvest. Veel van de oorspronkelijke natuur is verwoest door geintroduceerde planten en dieren. Wel is dit het eiland waar het hoogste aantal vogelsoorten te zien is, inclusief de 9 soorten Galápagos cruise, landschildpad, albatros, Ecuador, Galápagos-eilanden, Isla IsabelaDarwinvinken en de zeldzame Galapagos varieteit van Hawaaise of dark-rumped petrel. Noemenswaard is de black turtle cove, waar geen gemotoriseerde boot mag aanleggen. Deze stille lagoon met mangroves is de plaats waar schildpadden broeden. Reigers en pelikanen profiteren hier van de hoeveelheid vis die gemakkelijk te vangen is. 

Dag 3 North Seymour Isla  Op dag 3 verlaten we Santa Cruz op weg naar Galápagos cruise, landschildpad, landleguaan, zeeleguaan, fregatvogels, Ecuador, Galápagos-eilanden, Isla Isabela,north seymourNorth Seymour Island, vlak ten noorden van Baltra. Hier zijn kolonies van beide soorten fregatvogels. Zeeleeuwen, Brown Noddy Terns, Blue-footed boobies en ook grote landleguanen zijn hier volop aanwezig. Onderweg passeren we Isla Mosquera,  een klein riffeneiland bedekt met lava en zand. Dit eiland ligt tussen Baltra en Seymour. Er varen veel boten voorbij, maar weinig boten leggen hier aan. Met low tide is het geen gemakkelijke landing. Op dit eiland leven veel zeeleeuwen, die zich thuis voelen in de getijden meertjes. Ook enkele bijzondere zeevogels zijn hier te zien, zoals drieteenstrandloper en semi- palmated plovers.

De laatste plek op deze eerste volledige cruise-dag is Cerro Dragón dat weer op Santa Cruz ligt. Dit is een plek voor zeeleguanen en landleguanen. Darwinvinken zijn hier ook algemeen.

Galápagos cruise, landschildpad, Mockingbird, spotlijster, landleguaan, zeeleguaan, fregatvogels, Ecuador, Galápagos-eilanden, Isla Isabela, North seymourDag 4 Isla Isabela Tagus Cove In de nacht naar dag 4 vaart u tussen de eilanden Santiago en Isabela door. Isla Isabela is veruit het grootste eiland van de archipel waar we op meerdere plaatsen zullen aanlanden. Na het ronden van de noordelijke punt van Isabela vaart u op Tagus Cove aan. Hier fungeert een inham als natuurlijke haven. Hier kan een hike worden gemaakt en kunnen enkele van Isabela’s Darwin vinken gezien worden en ook spotlijsters, koekoeken, vliegenvangers en een bijzonder rijke flora.

We verlaten Tagus Cove en steken de zeestraat tussen Isabela en Fernandina over.

Fernandina is het meest westelijke eiland van de Galapagos eilanden. De vulkanen op dit eiland zijn actief en veel gebieden van het eiland bestaat uit jonge lava zonder vegetatie. De hoge vulkaan zelf heeft een hoogte van 1500 m, steekt boven het omringende landschap uit. De caldera heeft een diepte van 900 m en een diameter van 6 km.  Het is verboden deze vulkaan te beklimmen.

Dit is wellicht het meest ongerepte eiland van de Galapagos-eilanden zonder geintroduceerde organismen van buitenaf. Alle hier levende dieren Galápagos cruise, landschildpad, Blue-footed Boobies, Ecuador, Galápagos-eilanden, Isla Isabelaen planten zijn hier van nature gekomen of ontstaan door evolutie uit vooroudersoorten. Om deze reden is er op dit eiland maar één landingsplaats, waarbij er scherp op wordt gelet dat er geen zaden, o.i.d. meegebracht worden. Punta Espinosa is een zeer fraai landingspunt, waar slechts weinig cruiseboten aanmeren per week. Het is een prachtig gezicht bij aankomst om de 6 vulkanen die liggen op de omringende eilanden van de Bolivar Channel. In deze voedselrijke wateren kunnen walvissen, dolfijnen, Blue-footed boobies (blauwvoetgent), Zeeleguanen, pinguins en Flightless Cormorants (Galápagos aalscholver) worden gesignaleerd. In het ondiepe water kunnen we groene schildpadden, Sally Lightfoot crabs, Great Blue Herons en scholekster. De zeldzame mangrove vink en Yellow warblers, lava lizard en Brachycereus cactus zijn hier te zien.

Dag 5 Isla Isabela, Urbina Bay en Elizabeth Bay

Na Fernandina varen we de zeestraat weer over naar het grote eiland Isabela voor een bezoek aan Urbina Bay. Een bezoek vroeg op de dag vergroot de kans op de Alcedo tortoises, landschildpadden die dicht bij het strand leven. Hier zijn grote landleguanen en ver op het eiland leven grote heremietkreeften. In struikgewas en bosjes zijn verschillende soorten Darwinvinken te zien.

Galápagos cruise, landschildpad, landleguaan, zeeleguaan, fregatvogels, Ecuador, Galápagos-eilanden, Isla Isabela,north seymourElizabeth Bay is als een ruime baai te zien waar vele zeevogels kunnen worden waargenomen als Galápagos shearwaters, Brown Noddies en vele Blue-footed boobies. In het rustige water zijn soms scholen van Golden Ray, spotted Eagle Ray en jonge haaitjes. Zeeleeuwen, reigers, pinguïns en tropicbirds zijn hier goed te zien.

Galápagos cruise, landschildpad, Galapagos Pinguin, spotlijster, landleguaan, zeeleguaan, fregatvogels, Ecuador, Galápagos-eilanden, Isla Isabela, North seymourDe krater van de Sierra Negra op het eiland Isabela is de breedste ter wereld (10 km). Deze krater kan te voet of per paard worden beklommen. Er zijn vijf vulkanen op dit eiland. De meeste bezienswaardigheden op dit eiland zijn te vinden aan de westkust. Langs de kliffen ziet u pinguinkolonies en andere zeevogels. Dit is waarschijnlijk de beste plaats om de unieke Galapagos-aalscholver te bewonderen.

Dag 6  Isla Isabela  Punta Moreno en walvissen zoeken bij Villamil

Punta Moreno is een brakwatergebied met soms heel gewone soorten als waterhoentjes maar ook broedende pelikanen en bijna handtamme flamingo’s . Strandlopers, huiszwaluwen, zilverreigers en ook libellen, prachtige sprinkhanen, alleen op deze plek in de hele wereld voorkomende lava-cactus maken van deze plek iets heel bijzonders.

Galápagos cruise, landschildpad, Mockingbird, spotlijster, landleguaan, zeeleguaan, fregatvogels, Ecuador, Galápagos-eilanden, Isla Isabela, North seymourVillamil De meeste bezienswaardigheden op dit eiland zijn te vinden aan de westkust. Langs de kliffen ziet u pinguinkolonies en andere zeevogels. Dit is waarschijnlijk de beste plaats om de unieke Galapagos-aalscholver te bewonderen, een soort die niet meer kan vliegen. Ook whale-watching is hier mogelijk.

Dag 7 Puerto Villamil en Sierra Negra

De krater van de Sierra Negra op het eiland Isabela is een van de grootste ter wereld (10 km). Alleen de Ngorongoro is groter. Deze krater kan te voet of per paard worden beklommen. Er zijn vijf vulkanen op dit eiland.

Bij de vulkaan zijn hete bronnen en geisers. Bij een recente eruptie ontstond een vulkaankegel waar wilde Galápagos tortoises zich graag ophouden. De meest opvallende vogel is de Vermillion Flycatcher.

dag 8 Punta Cormorant – Corona del Diablo – Puerto Ayuora

Galápagos cruise, landschildpad, landleguaan, zeeleguaan, fregatvogels, Ecuador, Galápagos-eilanden, Isla Isabela,north seymourWe varen naar het volgende eiland Floreana. Punta Cormorant is een prachtplek maar er zijn geen aalscholvers. Het is vernoemd naar een boot. Er zijn wel veel flamingo’s, zeeleeuwen, roggen en schildpadden maar ook endemische soort passiebloem. Bij Corona del Diablo zijn koraalriffen, met parrotfish, maar ook hamerkophaaien.

Dag 9 Daphne Panoramic – Baltra

Op de laatste vaardag gaan we langs het eiland Daphne, waar de toegang zeer beperkt is en bovendien een goede fysieke gesteldheid vraagt. Vanaf de boot is prachtig te zien hoe de vogels aan en af vliegen, met geweldige aantallen boobies, Red-tailed tropicbirds.

Praktische informatie
Reissom groepsreis: € 7495,- voor cruise en op aanvraag voor Andes verlenging
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Reisdatum: vanaf 30 april 2022
Reiscode: 22GAL (bij boeking s.v.p. reisnummer vermelden).
Heen- en terugreis: Schiphol – Quito
Reisschema: ca. vier weken voor ontvangt u de uitgebreide reisinformatie.
Vervoer ter plaatse: taxi, boot en vliegtuig
Zwaarte: lichte wandelingen, soms hoogteverschillen
Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 8
Accommodatie: goede hotels, tweepersoonshutten op de boot met douche en toilet
Reisbegeleiding: locale gidsen
Entree-Kosten: niet inbegrepen zijn de ter plekke contant af te rekenen kosten totaal 120 USD pp
Weer: warm met kans op regen
Reisprogramma
dag 1 : 2 mei vertrek uit Amsterdam en aankomst in Quito. Transfer naar hotel;
dag 2: 3 mei Vertrek naar Galápagos; Baltra -Bachas
dag 3: 4 mei Isla Mosquera 
dag 4: 5 mei Isla Isabela Tagus Cove en vervolgens Isla Fernandina met Punta Espinoza 
dag 5: 6 mei Isla Isabela, Urbina Bay en Elizabeth Bay
dag 6: 7 mei Dag 6  Isla Isabela  Punta Moreno en Villamil
dag 7: 8 mei Dag 7 Puerto Villamil en Sierra Negra;
dag 8: 9 mei dag 8 Punta Cormorant Corona del Diablo – Puerto Ayuora
dag 9: 10 mei Daphne Panoramic – Baltra
dag 10: 11 mei Einde reis. Verlenging of vertrek Nederland
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067