Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Galápagos en Ecuador

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Galápagos en Ecuador

Galápagos en Ecuador, een bijzonder avontuur

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Sword-billed Hummingbird

Wie wil eens niet naar de Galápagos-eilanden, wereldberoemd door de beschrijvingen Charles Darwin. En vooral prachtig door de rijkdom van de natuur in het bijzonder de Darwinvinken.

We starten deze reis met een cruise langs de eilanden. Overdag bezoekt u de eilanden en ’s nachts vaart u naar het volgende eiland. De tocht per boot is een belevenis op zichzelf; bovendien is het comfortabel reizen.

Vanaf Quito vroeg in de morgen gaat u met een binnenlandse vlucht naar het eiland Baltra. Op de witte stranden van Las Bachas Beach ziet u meteen de zeeschildpadden. Ook de Stille Oceaan heeft zijn charmes, vooral voor diegenen die van zwemmen en snorkelen houden. Het cruiseschip is voor een klein gezelschap met kleine, maar eenvoudige en toch comfortabele hutten.

Vervolgens worden de eilanden Genovesa, Bartolome, Daphne, Santa Cruz, Floreana, Espagnola en San Cristobal met Isla Lobos en zijn zeeleeuwen aangedaan.

Na de 8edag volgt een transfer naar de hoofdstad Quito en na een overnachting start u met het Andesprogramma, de Tandayapa Bird Lodge en enkele andere lodges. U maakt een prachtige reis door een overweldigend en gevarieerde landschap met veel verschillende biotopen. En een overdaad van vele soorten kolibries, tanagers, trogon’s, caracara’s, motmots, te veel om op te noemen. Met als grote bijzonderheden Oilbird, Andean Cock of the Rock.

Programma van dag tot dag

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Quito

Aankomst en transfer naar hotel

Dag 2 Transfer naar Galápagos Baltra Airport

Transfer naar Galápagos (Quito naar Baltra airport) U vliegt van Quito naar het eilandje Baltra. Vandaar gaat u per busje naar de pier, waar het schip klaar ligt waarmee u de cruise door de Galápagos archipel gaat.North Seymour Isla Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

North Seymour Island ligt vlak bij Baltra. Hier zijn kolonies van beide soorten Fregatvogels. Zeeleeuwen, Brown Noddy Terns, Blue-footed boobies en ook grote landleguanen.

Dag 3 Isla Genovese 

Galápagos Hawk, Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Galápagos Hawk

Genovesa Island Dit eiland is het restant van een oude vulkaan, waarvan de hellingen deels onder zee liggen. Het 25 meter boven zee gelegen deel is prachtig. Op dit eilandje broeden vele Red-footed Boobies (de grootste kolonie van de archipel) en ook de Lavameeuw (Larus fuliginosus). Daarnaast zijn er vele Great Frigatebirds, Nazca Boobies, Swallow-tailed Gulls en drie soorten Darwinvinken, de Ground, Sharp-beaked en Warbler Finch. De zeeleguanen hier zijn de kleinste van de hele eilandengroep. Op delen van het eiland zijn velduilen algemeen. Genovesa heeftook een kolonie van 100.000 den Wedge-rumped petrels.

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Western White-tailed Trogon

Dag 4 Isla Bartolome 

Isla Bartolomé wordt gedomineerd door een maanlandschap van vulkanische formaties, met als bijzonderheid de “Pinnacle Rock” een geërodeerde kegel van tufsteen. Vaak zijn hier Galápagos pinguins te zien. Ook zijn er mangrovebossen en langs een mooi strand kunnen ongevaarlijke Black-tipped sharks worden gezien en ook roggen.

Dag 5 Daphne/ Black Turtle Dove/Cerro dragon

Vroeg in de ochtend aankomst bij Daphne, een vulkaankegel, overdekt met as, waar duizenden vogels waaronder blauwvoetgenten, fregatvogels, Red-billed Tropicbird. Hierna gaan we verder naar Black Turtle Cove van Santa Cruz, een red-mangrove gebied waar haaien en roggen zich voortplanten. Het gaat hier dan onder andere om White-tip Reef Share, hamerkophaai , Golden ray.

Daarna is ons doel Cerro Dragon, hét gebied voor de land inguana’s. voor de

dag 6 Santa Cruz en `Charles Darwin Station

Een buitengewoon goed plek om schildpadden te zien

Dag 7 La Baronessa Punta Cormoran

Dag  8 Punt Suarez en Bahia Gardner

Dag 9  Isla Lobos  en naar San Cristobal airport

Dag 10 20 mei Yanacocha

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Plate-billed Mountain Toucan

Yanacocha is geweldig. Het reservaat ligt op de hoge hellingen van Pichincha Volcano waar we omringd zijn door ongerept gematigd bos met onvergetelijke uitzichten. Ofschoon het op 3400 m.ligt is het pad vrijwel vlak en erg breed, waardoor het zicht goed is voor gemakkelijk vogelen. Voor de eerste dag is dit een superlocatie omdat alle verschillende vogelfamilies aanwezig zijn. De aantallen zijn hier niet extreme hoog maar dat maakt de kennismaking eerder gemakkelijk . Na de lunch rijden we langzaam de oude Nono-Mindo road af. De lager gelegen delen langs een stromende bergbeek zijn goed voor de White-capped Dipper en Slaty-backed Chat-Tyrant. De climax van de dag zal onze zoektocht zijn naar de meest spectaculaire soort van Zuid Amerika, the Andean Cock-of-the-Rock. Met in ieder geval één vaste baltsplaats in het gematigde oerbos laag in de vallei is er en heel goede kans om de baltsende mannetjes te zien. ‘s Avonds komen we in Tandayapa Bird Lodge, waar we deze week zullen blijven.

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Green-crowned Woodnymph

Dag 11 Lower Tandayapa Valley

Ook al hebben we er al aardig wat gezien, dit is DE PLAATS VOOR KOLIBRIES. De feeders in de lodge hier aan zijn de beste ter wereld. 20 soorten in een uur en vaak 10 tegelijk is hier normaal. Omdat ze gehele dag actief zijn rond de feeders kunnen we ‘s ochtends naar de uitkijkplekken en de bospaden gaan voor andere soorten en de middag bewaren voor de kolibries, die zijn er toch altijd.

Dag 12 Milpe

We brengen de hele dag in het veld door in de bossen rond de foothills rond de 1100 m. Dit gebied is de focus voor bescherming van tropische vogels. Er is geld ingezameld om het Milpe Bird Sanctuary te verwerven en

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Blue-winged mountain tanager

beschermen. We kunnen hier de Rufous-throated en Ochre-breasted Tanagers, en Choco Trogon zien. Dit is de eerste mogelijkheid om de grotere en meer spectaculaire laagland toucans te zien. We hebben een geode kans om gemengde flocks te zien van tanagers, foliage-gleaners, flycatchers, barbets, woodcreepers en nog meer. De attractieve Club-winged Manakin heeft hier een baltsplaats en we moeten zijn bijzondere balts kunnen zien. Daarbij maakt hij met speciaal gevormde vleugelveertjes raspende geluiden. We lunchen in een lokaal restaurant in Los Bancos omgeven door met fruit beladen voederplekken en kolibrie feeders. Gedurende de middag zoeken we langs de Milpe Road de boomtoppen af naar toucans en papegaaien, zoals Choco Toucan, Collared Aracari en Bronze-winged Parrot die hier allemaal algemeen zijn.

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis, Mockingbird

Galápagos Mockingbird

Dag  13 Upper Tandayapa Valley.

In de hoger gelegen delen van de Tandayapa Valley komen veel vogels in flocks voor. In deze flocks kun je soms wel 12 soorten tanagers zien. In die flocks zitten dan ook nog tyrannulets, fruiteaters, wood-warblers en sommige van de mooiste ovenvogels. Goed in deze flocks rondkijken levert niet alleen die grotere en spectaculaire soorten zoals Toucan Barbet, Plate-billed Mountain-Toucan en Turquoise Jay op, mar ook de kleinere fraaie Pearled Treerunner, Streaked Tuftedcheek en Yellow-bellied Chat-Tyrant.

Dag 14 Río Silanche.

Deze dag brengen we door in het laagland regenwoud, waar de dichtheid aan vogels zo hoog is, dat het je werkelijk zal duizelen. Maar gezien de ervaringen van de voorgaande dagen zul je er wel helemaal klaar voor zijn. Veel nieuwe soorten tanagers en 4 soorten dacnis kun je op deze dag zien. Overal dicht bij de grond zijn er antwrens. Trogons, toucans en zelfs enkele bijzondere roofvogels. Geen twee dagen hier zijn gelijk en wees voorbereid op echt onverwachte ontmoetingen.

Dag 15 Paz de Aves.

Puffbird, Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

White-whiskered Puffbird

De naam zegt het al Pas van de vogels, een reservaat tussen Tandayapa en Mindo is een van de “places to be” voor vogels in Noordwest Ecuador. Met veel geduld heeft een lokale boer zeldzame en moeilijk waar te nemen soorten verleid bij hem langs te komen voor voer.
Zo is het mogelijk om hier een prachtige waarneming te doen van extreme zeldzaamheden als: Giant en Yellow-breasted Antpittas, soms zelfs een mannetje Orange-breasted Fruiteater. Na de lunch gaan we naar Quito en onderweg proberen we in bergachtig gebied in struikgewas nog een kans te krijgen de zeldzame White-tailed Shrike-Tyrant te zien.

Dag 16 en 17 wordt nog ingevuld

Dag 18 Terugvlucht naar Amsterdam

Transfer naar het internationale vliegveld van Quito voor uw vlucht terug naar huis.

Galápagos met of zonder aanvullend land-programma

U kunt kiezen voor alleen de cruise door de Galápagosarchipel met landingen op de eilanden en voor aansluitend het op vogels gerichte regenwoudprogramma te doen.

U kunt deze reis ook individueel boeken.

In het laatste geval individueel te boeken en keuze voor data mogelijk. 

deze reis boeken

Praktische informatie
Reissom groepsreis: € 6995,- voor cruise en op aanvraag voor Andes verlenging
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Reisdatum: vanaf 9 mei 2020
Reiscode: 20GAL (bij boeking s.v.p. reisnummer vermelden).
Eenpersoonskamertoeslag vasteland programma: € 150,-
Eenpersoonskamertoeslag cruise: € 990,-
Heen- en terugreis: Schiphol – Quito
Reisschema: ca. vier weken voor ontvangt u de uitgebreide reisinformatie.
Vervoer ter plaatse: bus, boot en vliegtuig
Zwaarte: lichte wandelingen, soms hoogteverschillen
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12
Accommodatie: goede hotels
Reisbegeleiding: Nederlands sprekende reisleider en locale gidsen
Visum: visum is niet inbegrepen!
Weer: warm met kans op regen
Reisprogramma
dag 1 : 9-mei vertrek uit Amsterdam en aankomst in Quito. Transfer naar hotel;
dag 2: 10 mei Vertrek naar Galápagos; Baltra -Bachas
dag 3: 11 mei Darwin Bay – The Barranco;
dag 4: 12 mei Bartolome Island – Sullivan Bay;
dag 5: 13 mei Daphne, Bacl turtle cove – Cerro Dragon Is.;
dag 6: 14 mei Charles Darwin Station – Highlands of Santa Cruz;
dag 7: 15 mei La Baronessa view point  – Punta Cormoran;
dag 8: 16 mei Punta Suarez – Bahia Gardner;
dag 9: 17 mei Lobos Is San Christobal;
dag 10: 18 mei Yanacocha;
dag 11: 19 mei Tandayapa Valley;
dag 12: 20 mei Milpe Bird Sanctuary;
dag 13: 21 mei Reserva Mashpi Amagusa Birding;
dag 14: 22 mei Rio Silanche Bird Sanctuary (PVM);
dag 15: 23 mei Refugio Paz;
dag 16: 24 mei Antisana Reserve & Guango;
dag 16: 25 mei Papallacta Pass;
dag 16: 26 mei Vertrek naar Nederland;
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067