Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Fotoreis Kaziranga


Blue Elephant, Kaziranga, India, vogels, zoogdieren, fotografiereis, tijger, neushoorn, neushoornvogel, rust, tiger, Indische olifant, Greater adjutant, Indische maraboeBij onze eerste tocht door Kaziranga, net langs de ingang naar binnen, stopten we al gauw bij een ondiepe plas. Enkele otters speelden in de waterkant, maar gingen even opzij voor een langs slenterende neushoorn. Achter de neushoorn gleed een Grey-headed Fishing Eagle laag boven het water. Unieke waarneming voor ons maar het bleek daar heel gewoon.

Blue Elephant, Kaziranga, India, vogels, zoogdieren, fotografiereis, tijger, neushoorn, neushoornvogel, rust, tiger, Indische olifant, Greater adjutant, Indische maraboeGa mee de vogels, grote zoogdieren en de weergaloze schoonheid van het werelderfgoed Kaziranga fotograferen. Deze reis, speciaal voor fotografen, wordt ondersteund door een lokaal team, dat gedurende de reis dagelijks voorbereidend werk doet om op de juiste momenten in het park de meest bijzondere soorten te kunnen fotograferen. Kaziranga is bij uitstek geschikt om zoogdieren te fotograferen en is daarvoor de beste locatie in India. Niet alleen de zoogdieren, ook voor vogels fotograferen, kom je hier helemaal aan je trekken. Algemeen is bijvoorbeeld de enorme Great Pied hornbill. en vooral de ondiepe plassen en natte graslanden zijn zeer rijk aan soorten watervogels, met als grote bijzonderheid de Greater Adjutant Stork, de Indische Maraboe.

Kaziranga National Park is verspreid over 430 vierkante kilometer, in het Blue Elephant, Kaziranga, India, vogels, zoogdieren, Great Pied Hornbill, Grey-headed Fishing Eagle, Water buffel, Hog deer, fotografiereis, tijger, neushoorn, neushoornvogel, rust, tiger, Indische olifant, Greater adjutant, Indische maraboenoorden begrensd door de Brahmaputra-rivier en in het zuiden door de Karbi Anglong-heuvels in het centrum van Assam. Het grootste aantal Indische neushoorns ter wereld zwerft door de moerassen, graslanden met hoog struikgewas van olifantsgras en gebieden met gemengd loof- en tropisch halfgroenblijvend bos. Het is ook de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan andere dieren en vogels. Ongeveer 35 grote zoogdieren zijn aanwezig waarbij voor een aantal soorten dit de enige plaats is waar ze gezien en gefotografeerd kunnen worden, zoals de hoolock-gibbon, de Aziatische wilde waterbuffel en de Indische neushoorn. Blue Elephant, Kaziranga, India, vogels, zoogdieren, fotografiereis, tijger, neushoorn, neushoornvogel, rust, tiger, Indische olifant, Greater adjutant, Indische maraboeVoor Hog deer (varkenshert) en moerashert zijn hier de beste kansen. Andere soorten die u hier niet zult missen zijn wilde Indische olifant, tijger, langoeren (Capped en Grey Langur), otter, wilde zwijnen, sambar, herten. Onder de rijke vogels zijn de zeldzame Greater en Lesser Adjutant Storks, Bengal florican, Black-necked stork, Pallas’s fish eagle, Swamp partridge, Green Imperial Pigeon. Nog veel andere soorten zijn er gemakkelijk te fotograferen waaronder trekvogels uit Siberië, aangetrokken door de verschillende watergebieden van het park.

De meest bijzondere soort is de binturong, ook wel bear cat genoemd, de grootste soort civetkat in India, met 75-90 cm lengte. Hij is niet erg algemeen in een groot deel van zijn verspreidingsgebied (Zuid- en Zuidoost-Azië) en is beoordeeld als kwetsbaar op de rode lijst van de IUCN vanwege een afnemende populatietrend. Het is het enige zoogdier uit de Oude Wereld en een van de slechts twee carnivoren met een grijpstaart (de andere is de kinkajou).

Dag 1: Aankomst in Delhi, gevolgd door een vlucht naar Guwahati. Vandaar maakt u  een rit per bus of taxi naar Kaziranga. Ongeveer 200 km (ca. 4,5 uur). Check in bij uw lodge in de buurt van het Burrapahar-gebied van het park. Het zal laat in de middag of avond zijn wanneer u bij uw hotel aankomt en daarom is er vandaag geen tijd om het park in te gaan. In plaats daarvan, als het nog licht is, maken we een begeleide wandeling in de nabije omgeving op zoek naar vogels.

Dag 2: Kaziranga National Park (Burhapahar-gebied)

Vroeg ontbijt en vervolgens rijden naar het meest westelijke deel van het park, Burhapahar voor een jeepsafari in 4×4’s. Dit gebied is meer bebost dan de andere delen. Afgezien van de vogels is dit een goed gebied om langoeren en de Hoolock Gibbon te spotten. We moeten om 12.00 uur uit het park zijn. Lunch in een nabijgelegen restaurant en ‘s middags trekken we met boswachters naar een ander deel van het gebied. Tegen de schemering terugkeer naar de lodge.

Dag 3: Kaziranga National Park

(Fotosafari in het Burhapahar-gebied en daarna vertrek naar een lodge in de buurt van het centrale deel van het gebied).

Nog een dag in het Burhapahar- gebied – jeepsafari + trektocht. Vandaag checken we uit en rijden we ‘s avonds naar een lodge in de buurt van de Central Range, nadat we de safari bij Burhapahar gebied hebben beëindigd.

Dag 4 & 5: Kaziranga National Park (Bagori, de westelijke sector)

Blue Elephant, Kaziranga, India, vogels, zoogdieren, fotografiereis, tijger, neushoorn, neushoornvogel, rust, tiger, Indische olifant, Greater adjutant, Indische maraboeRit naar het Bagori-gebergte en verder met jeeps voor een safari in het westelijke deel van het park. Dit gebied is open met grasland en ‘beels’ of ondiepe meren die waterbuffels, ganzen en andere grote zoogdieren aantrekken. We zullen hier ook 2 volle dagen doorbrengen, aangezien het spotten van neushoorns hier het beste is en er ook af en toe tijgers verschijnen, maar we moeten geduld hebben.

Dag 6-8: Kaziranga National Park (Kohora, de centrale sector)

Het centrale bereik is een mengsel van dichte bossen en graslanden. Dit is goed voor het fotograferen van hog deer – varkensherten, moerasherten en herbergt ook de zeer zeldzame en bedreigde Bengaalse Florican. Neushoorns zijn hier ook te zien, samen met wilde olifanten en waterbuffels.

Dag 9-11: Kaziranga National Park (Agoratoli, de oostelijke sector)

Vandaag rijden we naar een andere locatie in de resort in het oostelijke deel. Deze drie dagen zullen worden besteed aan safari’s in het minst Blue Elephant, Kaziranga, India, vogels, zoogdieren, fotografiereis, tijger, neushoorn, neushoornvogel, rust, tiger, Indische olifant, Greater adjutant, Indische maraboebezochte oostelijke gebied en ook aan een boottocht. Het is vrijwel een paradijs voor vogelaars, met een verscheidenheid aan trek- en ingezeten vogels. Het is ook een heel goed gebied voor verschillende soorten arenden, eenden, ooievaars, aalscholvers en darters, vanwege de vele plassen, meren en poelen. Dit gebied is zeer rijk aan dieren omdat het heel gevarieerd is Blue Elephant, Kaziranga, India, vogels, zoogdieren, Great Pied Hornbill, Grey-headed Fishing Eagle, Water buffel, Hog deer, fotografiereis, tijger, neushoorn, neushoornvogel, rust, tiger, Indische olifant, Greater adjutant, Indische maraboemet bossen, gedeeltelijk bebost, met wateren en graslanden en om hier foto’s te maken zijn drie dagen wel nodig. men, en daarom worden er drie dagen uitgetrokken.

We maken een boottocht op de Dhansiri-rivier naar de monding van de Brahmaputra-rivier Het is mogelijk om daar zoetwaterdolfijnen (Gangetic dolphin) te zien, die af en toe opduiken. De Dhansiri-rivier vormt de oostelijke grens van Kaziranga.

Dag 12: Kaziranga – naar de luchthaven van Guwahati, (240 KM/5 uur rijden) en vlucht naar Delhi. In Delhi overstap naar Amsterdam

Dag 13: Aankomst Amsterdam

Praktische informatie
Reissom: groepsreis: € 4395,–  , min 4 deelnemers + Nederlandstalige reisleider.
individuele reis: € 3995, – op basis 2 deelnemers
Eenpersoonskamer toeslag: € 695,–
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Beste tijd: december  – april, met januari en februari als top
Deze reis in 2023: 11 t/m 24 februari 
Reiscode groep: KAZ23
Heen- en terugreis: Amsterdam – Guwahati
reisschema: wordt twee weken voor vertrek toegestuurd
Aantal deelnemers: minimaal 4 – 10 deelnemers + Nederlandse reisleider
Lokaal vervoer: op grootte van de groep afgestemd busje.
In de parken jeepsafaris
Zwaarte: lichte wandelingen over vlak terrein.
Accommodatie: hotels, lodges
Weer: zonnig mooi weer 
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067