Kees van Berkel is bioloog met een brede belangstelling, waarbij grootste passie uitgaat naar vogels, fotograferen en schilderen van vogels. Hij werkt bij het ministerie van Economische Zaken op het gebied van natuurbeleid. Hij doet in zijn vrije tijd aan vogelinventarisaties en uiteraard aan het ontwikkelen van reizen en het leiden daarvan. Hij heeft reizen geleid in een groot aantal landen, in Rusland en vooral ook veel in India en Sri Lanka. Hij heeft in verleden als reisleider gewerkt Wolftrail en voor Eco Tourist Services. Hij heeft als doel om iedereen een veilige en onvergetelijke reis te bezorgen en tijdens de reis maximaal te laten genieten. Het gaat hem erom dat de deelnemers aan een reis de vogels goed waarnemen. Behalve vogels besteedt hij tijdens een reis ook veel aandacht aan zoogdieren, vegetatie en het landschap.

Chubzang Tangbi. Tijdens onze reizen naar Bhutan worden we bijgestaan door een zeer ervaren Bhutanese vogelexpert, Chubzang Tangbi. Hij is geboren en grootgebracht in Trongsa, een dorp in centraal Bhutan waar we halverwege onze tocht langs zullen komen. Hij kent zijn land, de natuur en de cultuur, tradities en mensen tot in alle uithoeken door zijn vele tochten en trekkings. Zijn betrokkenheid bij de bescherming van natuur is groot. Chubzang heeft internationale ervaring door zijn reizen naar de VS, Thailand, India en Engeland. Ook zijn werk bij de International Crane Foundation in de VS heeft bijgedragen aan zijn internationale oriëntatie. Vanaf 2000 leidt Chubzang vogelreizen in Bhutan. Inmiddels is Chubzang erkend als één van Bhutan`s top vogelgidsen en doet hij onderzoek voor documentaire films, fotografie en editorials. Hij is een gepassioneerd fotograaf en heeft zijn werk tentoon kunnen stellen in galeries en natuurexposities.
Paul de Winden is geboren in 1969, studeerde biologie in Wageningen en werkt sinds 2000 op het CBS in Heerlen. Paul kijkt al vogels vanaf jonge leeftijd en is een echte natuurliefhebber in hart en nieren. Naast vogels hebben ook onder meer zoogdieren, vlinders en libellen zijn belangstelling. Paul begeleidt al vogel- en natuurreizen sinds 1997. Ook reist hij zelf regelmatig naar bestemmingen buiten Europa. Deze reizen brachten hem al onder meer op diverse vogelrijke bestemmingen zowel in Europa (Schotland, Polen, Estland, Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Spanje) en daarbuiten (Marokko, Israël, India, Kenia, Tanzania, Peru, Colombia). Paul geniet ervan om zijn passie voor vogels en natuur te delen met zijn reisgenoten. Hij doet dat op een rustige, sociale manier en houd daarbij altijd rekening met anderen en wil graag iedereen een onvergetelijke reis bezorgen!
Fokko Erhart is geboren in 1968. Tijdens mijn tiener jaren ben ik actief geweest bij de NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie). Om tijdens mijn studie aan de Bosbouwschool me te specialiseren in het vogels tellen. Na mijn studie heb ik nog een paar jaar professioneel vogels geteld voor SOVON. Om in 1995 in dienst te komen bij Stichting ARK en me meer bezig te gaan houden met natuurlijke processen die er voor zorgen dat bepaalde vogelssoorten vooral toe- en soms afnemen. In 1999 ben ik terecht gekomen in de Oostelijke Rodopen waar ze naast een Gierenrestaurant actief waren met natuurbeheer middels begrazing met het lokaal aangepaste Rodopi Korthoorn rund. Sinds 2002 doe ik dat werk tegen betalingen en zet ik me daarnaast in om middels natuurreizen draagkracht te krijgen voor de prachtige natuur van dit unieke stukje Europa.
Michel Kuijpers is geboren in 1960. Hij is van huis uit vogelaar, en vooral geïnteresseerd in roofvogels en uilen. Hij is regio coördinator voor Zuid-Holland voor de Kerkuilenwerkgroep en STONE. In Midden Delfland heeft hij een langlopend monitoring plot voor roofvogels en steenuilen.
Hij werkt al ruim 25 jaar mee aan wintervogeltellingen en heeft meegewerkt aan diverse atlas- en inventarisatieprojecten. Hij is buiten Europa goed bekend in India en Oost Afrika. Hij heeft in verleden als reisleider gewerkt voor Eco Tourist Services. Hij heeft als doel om iedereen tijdens de reis maximaal te laten genieten en gaat niet voor de langste lijst met (vaak slecht) waargenomen soorten. Behalve vogels besteedt hij tijdens een reis ook veel aandacht aan zoogdieren en het landschap.
Leo Linnartz is sinds 1979 een enthousiast vogelaar en heeft zich sindsdien actief ingezet voor vogelinventarisaties, het schrijven van artikelen en verslagen en het geven van dialezingen, onder andere voor SOVON en de Landelijke Werkgroep Vogeltrek Tellen. In zijn diensttijd was hij betrokken bij ornitologisch onderzoek bij de Nederlandse luchtmacht. Ook in het buitenland is hij actief geweest op verschillende lokaties binnen en buiten Europa, waaronder Zuid-Afrika, Thailand en Turkije. Inmiddels is Leo een zeer ervaren amateur-ornitoloog. Daarnaast heeft Leo een passie voor reizen en bezocht hij onder andere India, Oman, Jordanië, Marokko, Namibië, Botswana en Swaziland. Sinds 1998 werkt Leo als ecoloog bij ARK Natuurontwikkeling, waar hij onder andere adviezen geeft over natuurlijke landschappen en de processen die daarin bepalend zijn. Zijn warme belangstelling voor de natuur, zijn kennis over landschapsecologie, zijn ruime ervaring als reiziger en reisbegeleider en zijn goede kennis op het gebied van vogels maken Leo tot een uitstekende reisbegeleider.

Ton Renniers woont in Leiderdorp en is in 1949 in Rotterdam geboren. Vanaf zijn vroegste jeugdwas hij al geinteresseerd in alles wat met natuur te maken had. Van 1979 tot 1986 was hij natuurgids bij het IVN afdeling Leiden met als specialisatie vogels. Vanaf 1986 is hij lid van de vogelwerkgroep “ Koudekerk/Hazerswoude e.o.” waar hij zich o.a. heeft beziggehouden met educatieve activiteiten zoals het verzorgen van lezingen, cursussen en excursies. Nu houdt hij zich vooral bezig met ledenactiviteiten en coördineert de veldwaarnemingen voor het kwartaalblad van de werkgroep. In het verleden heeft hij gewerkt als reisleider voor Eco Tourist Services. Zijn doel is om de deelnemers de mooiste vogelplekken te laten zien en voor de natuur te laten beleven.
Wim Smeets kijkt al van jongs af aan naar vogels. Wim fotografeert ook al het grootste deel van zijn leven, tegenwoordig bijna alleen nog maar vogels. Zijn foto’s zijn dusdanig goed dat ze al jaren lang regelmatig in tijdschriften verschijnen. Nu hij met pensioen is heeft hij niet alleen tijd voor fotograferen maar maakt hij ook mooie vogelfilms die op YouTube en zijn eigen
website zijn te vinden. Wim maakt deel uit van de redactie van het Vogeljaar en is een spil in de productie van de jaarlijkse Vogelkalender en de Jaap Taapken Vogelfotoparade. Daarnaast is hij ook al jaren reisleider naar veel verschillende bestemmingen. Als reisleider is hij enthousiast en sociaal. Hij rust niet voordat alles perfect geregeld is. Wim heeft in het verleden reizen geleid voor Wolftrail, Beluga en voor Eco Tourist Services.

Hans de Waard is natuurliefhebber in hart en nieren. Vogelt al vanaf zijn 13e. Hij ging in 1965 naarde Camargue, Crau en Alpilles en komt daar nog steeds regelmatig terug. Is altijd werkzaam geweest in natuurbehoud en faunabeheer bij SBB, LNV en provincie Fryslân. Actief o.m. in de Vogelwacht Utrecht, IVN, voor het Wereld Natuur Fonds, SOVON en Vogelbescherming. Hij maakte veel vogel- en natuurreizen reizen in Europa. Verder naar Suriname, Thailand, Costa Rica en Marokko. Vogelexpedities naar Turkije, Tunesië, Senegal, Guinee Bissau en IJsland. Maakte wildernistochten in Yukon en British Columbia. Is ook graag in Scandinavië, zowel ’s zomers als in de winter. Het landschap vindt hij het aantrekkelijkst als het is gestoffeerd met veel vogels en (wat grotere) zoogdieren. Hoe ruiger hoe mooier. Hans heeft in het verleden reizen geleid voor Eco Tourist Services. Hij deelt graag zijn kennis en ervaring met andere natuurliefhebbers en geniet als de anderen ook van het buitenleven genieten.
Marijke Drees is ecoloog, met een brede ervaring in onderzoek en de vertaling daarvan naar beheer. Haar belangstelling betreft ook het ontstaan van landschappen, en de rol van abiotische factoren (water!) en de mens daarin. In Nederland neemt ze actief deel aan inventarisaties van zoogdieren, amfibieën, reptielen en planten. Ze wil haar ervaringen graag delen en geeft vaak lezingen over konijnen, de ecologie van duinen en zandverstuivingen of de achtergronden van natuurbeheer.
Zij bezocht Georgië de eerste maal in 2004, en was erg onder de indruk van de cultuur, de gsastvrije en betrokken mensen, maar ook het overweldigende landschap en de natuur. Sinds de onafhankelijkheid wordt er hard gewerkt aan het restaureren van de oude kerken en kloosters, met hun mooie fresco’s. De kloosters liggen vaak op moeilijk bereikbare plaatsen. Sinds 2004 is ze meerdere malen naar Georgië gereisd, en heeft ook contacten gelegd met NGO’s waarmee ze projecten in ‘citizen science’ opzet.
Upali Ekanayake is onze vaste gids in Sri Lanka. Hij is de nestor van de Srilankaanse vogelgidsen.
In de afgelopen dertig jaar heeft hij voor alle grote reisorganisaties in de wereld vogelreizen geleid. Hij heeft opleidingen gevolgd in Groot-Brittannië in ecologie en natuurbehoud bij de RSPB en bij wetenschappelijke instituten. In zijn vaderland Sri Lanka was hij lange tijd verbonden aan zoölogie-afdeling van de universiteit van Paradeniya. Hij is al langere tijd een van de lokale vertegenwoordigers van de Oriental Bird Club en leidende figuur in de Srilankaanse vogelbescherming. Als gids is hij een bijzonder innemende persoon, die goed aanvoelt wat de stemming in de groep is en daar op uiterst vriendelijke wijze mee omgaat. Tegelijkertijd zorgt hij ervoor dat u niet alleen vrijwel alle endemen van Sri Lanka en vele andere soorten te zien krijgt, maar ook waar mogelijk het traditionele en zeer bijzondere Sri Lanka een beetje leert kennen.
Yankuba Tamba is onze vaste gids in Gambia. Yankuba behoort tot de top van de de Gambiaanse vogelgidsen. Hij kent alle vogelsoorten en is altijd op de hoogte van de de meest recente waarnemingen. Als gids is hij nagenoeg onverstoorbaar, ziet bijna alles en weet meteen wat hij voor zich heeft. Hoe rustig hij ook is, bij een echte zeldzaamheid laat hij ook zien gepassioneerd en enthousiast te zijn. Yankuba heeft engelengeduld als het er om gaat om mensen een vogel te laten zien, die zich diep in de vegetatie verstopt heeft.