Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Over onze reizen

boven-suriname

BLUE ELEPHANT REIZEN

Wat is Blue Elephant

Wij zijn een kleine gespecialiseerde reisorganisatie met als doel reizen te ontwikkelen en aan te bieden van hoge kwaliteit voor het ervaren van een unieke beleving. Het belangrijkste voor ons is dat u als deelnemer aan onze reizen geheel aan uw trekken komt en met onvergetelijke herinneringen thuiskomt.

Voor wie

Onze reizen zijn bedoeld voor iedereen die een reis wil maken met als hoofddoel kennis te maken met natuur in het algemeen of een onderdeel daarvan in het bijzonder. De reizen geven de gelegenheid om puur te genieten, te leren en nieuwsgierigheid te bevredigen, mooie foto’s te maken of de persoonlijke soortenlijst uit te breiden.

Vogels, natuur, cultuur

Zoals het van persoon tot persoon verschillend is wat men zoekt in een reis, zo hebben wij ook reizen met verschillende accenten. Dit kan variëren van het scoren van zoveel mogelijk soorten vogels tot het pure ondergaan van bijzondere ongerepte landschappen waarbij het niet belangrijk is welke soorten men allemaal ziet. In veel reizen kan aan verschillende verlangens tegemoet gekomen worden. In de beschrijvingen van de reizen wordt duidelijk aangegeven welk speciaal doel wordt nagestreefd.
Bij een aantal reizen is bovendien de gelegenheid om met bijzondere cultuur kennis te maken.We hebben in een aantal reizen enkele alternatieven als extra naast de natuurgerichte excursies.

Kwaliteit en veiligheid
Kwaliteit en veiligheid staan bij Blue Elephant voorop. Alle Blue Elephant-reizen zijn grondig voorbereid, opdat het gehele traject van vertrek tot en met terugkeer zo comfortabel mogelijk is.Voor vliegreizen streven wij naar rechtstreekse vluchten met gerenommeerde maatschappijen. Accommodaties zijn schoon en verzorgd. Kwaliteit betekent ook dat we ons niet haasten. Waarnemen is belangrijker dan wandelen of snel doorreizen. Het tempo is aangepast, waardoor er ook tijd is voor fotograferen en genieten. 
Kleine groepen
Blue Elephant organiseert groepsreizen voor kleine groepen, variërend van 6 tot 10 personen. Hiermee beperken wij de verstoring van de natuur zoveel mogelijk en hierdoor kunnen deelnemers voldoende persoonlijke aandacht van de reisleiding krijgen. Ook is hierdoor meer gelegenheid om tegemoet te komen aan persoonlijke wensen.
Nederlandse reisbegeleiding
Alle groepsreizen worden van het begin tot het eind van de reis begeleid door enthousiaste en deskundige Nederlandstalige reisleiders. Voor reizen op maat is een Nederlandse reisleiding alleen aanwezig als u dat zelf wilt.
Een groepsreis of een reis zelf samenstellen
Een vogel- of natuurreis is genieten. Voor die bijzondere vogelreizen of natuurreizen,  heeft Blue Elephant elk jaar een programma met vertrouwde en nieuwe bestemmingen. Ook stellen wij reizen voor u samen, geheel naar eigen wens. In deze reizen op maat kiest u zelf voor wat u wilt zien en bezoeken, het type accommodatie dat u wenst, soort vervoer, de mate van vrijheid of juist begeleiding, hoeveel tijd u wilt besteden aan cultuur naast natuurgerichte beleving. U maakt zo’n reis alleen of met meer personen met wie u zich samen aanmeldt.
Alles inclusief
In de prijzen van onze reizen zijn alle uitgaven met betrekking tot de reis inbegrepen op basis van halfpension of volpension. Per reis wordt aangegeven welke uitgaven wel en welke niet zijn inbegrepen. Bij individuele reizen kunnen wij in onderling overleg natuurlijk andere afspraken maken.

Maatschappelijke betrokkenheid 
Blue Elephant werkt samen met Vogelbescherming Nederland. Bij een deel van onze reizen wordt per deelnemer een bijdrage gestort aan de vogelbescherming.

Lees meer over onze individuele reizen over onze groepsreizen of over onze reizen op maat

Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067