Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Armenie-vogelreis

Armenië prachtig vogelland in de Kaukasus

Diep in de Kaukasus, duizenden jaren bewoond door hoogontwikkelde culturen en toch een majestueuze natuur behouden. Een natuur waarin beren, wolven, steenarenden en lammergieren zich altijd hebben kunnen handhaven en nog steeds te zien zijn. Dat is Armenië. Van de voorbije culturen zien we nog veel in het land, maar tussen het vogels kijken door zullen we ook ervaren dat Armenië vandaag de dag bruisend en springlevend is. Geen verpauperde leefomgeving maar bij de tijd met ook uitstekende restaurants en een heerlijke keuken.

Ver genoeg van West-Europa om er een heel andere vogelbevolking aan te Blue Elephant, vogelreis, Armenië, Aanbieding, korting, Perzische roodborst, White-throated Robintreffen dan wij gewend zijn, met de nauw aan de blauwborst verwante Perzische roodborst, groene bijeneter,  bergkalanderleeuwerik en noem maar op. Ook in Europa zeldzame soorten als veldrietzanger, zwartkoprietzanger zijn hier de bewoners met witoog- marmer-,  witkopeend en dwergaalscholver.

In dit prachtige land met zijn bergen, ravijnen, grotten en eeuwenoude kloosters gaan we tegen de tweehonderd soorten vogels zien, verschillende soorten zoogdieren en reptielen.

Dag 1 Na aankomst in Yerevan de hoofdstad gaan we naar het hotel. Afhankelijk van de aankomsttijd gaan we nog een plek bezoeken om de eerste vogelsoorten van het land te zien.

Op dag 2 gaan we naar Dilijan Forest, een loofbos met onder andere kleine vliegenvanger, withals- en Balkanvliegenvanger, groene fitis en andere soorten. Blue Elephant, vogelreis, Armenië, Aanbieding, korting, Armeense meeuw, Balkanvliegenvanger, In de middag bezoeken we een wetland met de tweede kolonie van Armeense meeuw in het land. Naast deze soort komen hier veel moerasvogels voor zoals grote karekiet, rietzanger, witoogeend, purperreiger, woudaap, vorkstaartplevier,  etc.

Op dag 3 maken we een tocht de bergen in naar de Selim pas en de canyon bij Noravanq klooster. De alpenweiden bij de pas hebben soorten als frater, rode rotslijster, steenheggenmus, sneeuwvink, waterpieper. De canyon is een regelrecht vogelparadijs met steenarend, slangenarend, lammergier, aasgier, roodvoorhoofdkanarie, grote rotsklever, Chukar patrijs, Alpenkraai en Alpengierzwaluw. Ook kunnen we wilde geiten (bezoar) op de hellingen zien.

Blue Elephant, vogelreis, Armenië, Aanbieding, korting, roze spreeuw, Rosy StarlingDag 4. We gaan naar de Jermuk kloof. Ook hier een paradijs voor (grote) roofvogels als steenarend en lammergier, maar ook slechtvalk, gewone rotsklever en  blauwe rotslijster en rotskruiper. Later bezoeken we de Zedea kloof met onder andere de oostelijke blonde tapuit, grijze gors, roze spreeuw, grote rotsklever, beste plek voor Perzische roodborst, blauwe rotslijster, ijsvogel en buidelmees

Blue Elephant, vogelreis, Armenië, Aanbieding, korting, chukar,Dag 5  Vandaag gaan we vroeg weg en gaan hoog de bergen in. Dat moet om het Kaspisch sneeuwhoen te zien. Ook komen we hier op de beste plekken voor de roodvoorhoofdkanarie, beflijster en waterpieper. Bovendien is hier goede kans op de Syrische ondersoort van de bruine beer en op de bezoargeit. Hierna gaan we naar Marzpetuni, een gebied voor Lannervalk en andere roofvogels, verder Orpheusgrasmus, grote vale spotvogel, sabeltapuit.

Blue Elephant, vogelreis, Armenië, Aanbieding, korting, groene bijeneter, Blue-cheeked bee-eaterDag 6 De Armash Fishponds staan vandaag op het programma, een brak gebied, halfwoestijn met aangelegde visvijvers. In een ochtend kunnen makkelijk 50 soorten waargenomen worden met toppers als witstaartkievit, groene bijeneter, witkopeend, witvleugelstern enz. Daarna gaan we naar Leopard canyon waar we onder andere oostelijke Orpheusgrasmus, lammergier, Alpenkraai en steenarend kunnen zien.
Blue Elephant, vogelreis, Armenië, Aanbieding, korting, roller, scharrelaarDag 7 De Vedi heuvelazijn een uniek droog halfwoestijngebied met soorten als woestijnvink, steenortolaan, rosse waaierstaart, verschillende soorten tapuiten en roofvogels die op de thermiek boven het gebied zweven.

Dag 8 gaan we naar de hoogste berg van Armenië, Mount Araghat waar we een aantal soorten kunnen zien, die we eerder gemist hebben, maar ook strandleeuwerik, sneeuwvink, rode rotslijster, steenheggemus, rode bergvink en roofvogels als steppebuizerd, dwergarend, slangenarend, vale gier en ook de monniksgier.

Dag 9 is voor de terugreis naar Nederland

Praktische informatie
Reissom:

€ 2250,- Inclusief vluchten naar en van Yerevan
Deze prijs is onder voorbehoud, omdat prijzen van vliegtickets in 2022 nog niet bekend zijn

Focus: vogels 
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Reisdatum in 2020: 13 t/m 22 mei 2022
Reiscode: 22ARM
Eenpersoonskamertoeslag: € 175,-
Heen- en terugreis: vlucht Schiphol Yerevan
Reisschema: wordt ca. vier weken voor vertrek toegezonden.
Vervoer ter plaatse: minibus met chauffeur.
Zwaarte: lichte wandelingen geen bijzondere inspanningen.
Aantal deelnemers: 7 – 10
Accommodatie: comfortabel hotel 
Reisbegeleiding: lokale begeleider en Nederlandse reisleider
Weer: doorgaans stabiel en zonnig weer.
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067