Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Tanzania Zuid

boven-tanzania

Tanzania Zuid

TanolifantHet zuiden van Tanzania is onbekender en ongerepter dan het noorden van dit land. Met de prachtige nationale parken zoals Selous, Mikumi, Udzungwa en Ruaha zullen vele waarnemingen worden gedaan, zowel zoogdieren als vogels.

We vliegen vanaf Amsterdam naar Dar es Salaam en in de middag van de volgende dag worden we opgehaald van het vliegveld en naar de stad Dar es Salaam gebracht om in te checken in het hotel aan de rand van de stad.

Daarna beginnen we aan onze rondreis door prachtige, ongerepte natuur.

nijlpaard

nijlpaard

Rond 9:30 uur vertrekken we naar de Selous Game Reserve. Zonder stoppen duurt de tocht naar de rand van Selous ongeveer 7 uur. Een deel gaat over een asfaltweg. Het grootste stuk gaat over stoffige hobbelige zandwegen. We kunnen wel een aantal keer stoppen maar zullen ook af en toe moeten doorrijden om op tijd aan de rand van het park te zijn voor het verkennen van de Rufiji River per boot.

Koritrap

Koritrap

Selous Game Reserve is met 50.000 km² het grootste beschermde gebied in de wereld. Twee grote rivieren: de Great Ruaha River en de Rufiji River vormen de levensaders van het park. Het gebied ten noorden van de rivieren is opengesteld voor bezoekers. Het gebied beslaat ongeveer 10% van het park, zo’n 3,5 maal onze provincie Utrecht. De meest voorkomende dieren in het park zijn: antilopen, bavianen, buffels, krokodillen, leeuwen, nijlpaarden, thomsongazellen, olifanten, wilde honden, zebra’s en zwijnen.

Er worden enkele wandelingen (guided walks) gemaakt met aandacht voor wild, planten die als medicijnen worden gebruikt, vogels en niet te vergeten de Maasai.

Enkele dagen genieten van de Selous Game Reserve. We trekken verder Selous in en verlaten aan het einde van de vijfde dag Selous aan de westelijke kant. We overnachten aan de rand van de Uluguru Mountains.

baviaan

baviaan

We gaan ook vroeg op voor een wandeling in de Sable Mountains nabij de lodge op zoek naar diverse vogelsoorten. Tijdens de reis naar Morogoro stoppen we een paar keer om een stuk te wandelen in het wolkenbos op zoek naar zwart witte franje apen, Uluguru Buchshrike en de Loveridge’s Sunbird die alleen maar in de Uluguru Mountains voorkomen.

Aan het einde van de dag overnachten we in Morogoro, een levendig stadje aan de hoofdweg van Zuid-Tanzania.

Vervolgens rijden we naar Mikumi National Park.

MasaiMikumi National Park is bekend vanwege de enorme grasvlakten langs de Mkata rivier. Bijzondere dieren in Mikumi zijn de elandantilope, de grootste antilopesooort in de wereld en de grote koedoe. Er zijn grote kuddes buffels. Tevens zijn er wel meer dan 400 soorten vogels waaronder veel watervogels. Safari per auto op zoek naar de bijzondere antilopen en de diverse vogelsoorten.

Vervolgens rijden we naar de rand van de Uluguru Mountains. En de volgende ochtend vertrekken we naar de Udzungwa Mountains. Daar wandelen we met een ranger, op zoek naar de volgende vogelsoorten: Usambara Weaver, Banded Sunbird, Kipengere Seedeater, Iringa Akalat, Kilombero Weaver en Rufous-winged Sunbird.

Cheetah

Cheetah

Udzungwa National Park is niet bekend om het wild maar meer om de bomen, planten, vogels, bijzondere apen en de enorme waterval. Hier kunnen we een paar uur wandelen. Om te zien hoe het water over 170 meter naar beneden stort hebben we ongeveer een halve dag nodig. Een bezoek aan dit regenwoud is meer dan de moeite waard.

Vervolgens staat Ruaha National Park op de agenda. Onderweg stoppen we in de Baobab vallei om op zoek te gaan naar bijzondere vogels.

Omdat de wegen niet overal even goed zijn kunnen we de reis naar Ruaha in 2 gedeelten doen en overnachten in Iringa en een bezoek brengen aan Isimilla Stonehange. Daarna gaan we genieten van het prachtige en rustige park Ruaha.

Ruaha National Park is bekend om de grote groepen leeuwen, de vele vogelsoorten en de vele antilopensoorten. Het is geweldig om langs de rivier de dieren die er komen drinken te observeren. De beste tijd voor het observeren van het grote wild is in de droge tijd van mei tot december. De beste tijd voor vogels in de nattere maanden: november tot en met april.

In de ochtend van de voorlaatste dag een laatste safari tijdens de autorit naar de airstrip. we vertrekken per vliegtuig naar Dar es Salaam. In deze stad hebben we even de tijd om op te frissen voordat de terugvlucht naar Amsterdam begint.

Fotografie

Veel dieren zijn opvallend tam en kunnen van dichtbij worden benaderd. Gedurende deze reis zijn er voortdurend goede momenten om te fotograferen.

Praktische informatie
Reissom: op aanvraag
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Reisperiode: februari voorjaar
Reiscode: TAN (bij boeking s.v.p. reisnummer vermelden).
Heen- en terugreis: vlucht vanaf Amsterdam of Brussel
Reisschema: definitief schema wordt ca. vier weken voor vertrek toegestuurd.
Vervoer ter plaatse: 4 wheeldrive en lokale vlucht
Zwaarte: enkele stevige wandelingen 
Accommodatie: hotels en tented lodges op basis van volpension.
Reisbegeleiding: lokale gids.
Weer: tropisch warm, er kan een bui vallen.
Reisprogramma 
dag 1: vertrek uit Nederland of Brussel.
dag 2: Aankomst in de middag in Dar es Salaam en transfer naar hotel
dag 3: Vertrek naar Selous Game Reserve en boottocht over Rufiji Rivier
dag 4-6: safari’s en guided walks in Selous
dag 7: Via de Uluguru Mountains naar Morogoro
dag 8: Naar Mikumi NP per auto
dag 9-10: Mikumi NP en nm per auto naar Udzungwa NP
dag 11: naar Isimilla en de rand van Ruaha NP safari per auto naar Iringa
dag 12-14: Ruaha NP
dag 15: vm safari in Ruaha NP en begin middag locale vlucht naar Dar es Salaam
dag 16: Vertrek naar Amsterdam en aankomst in Nederland;

Klik hieronder op de rode punten op de kaart voor de reisinformatie over de locatie.

Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067