Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Senegal

Blue Elephant, Red-billed tropicbird, Senegal, Gambia

Door een een uitgestrekt savannelandschap rijden, verspreide bossen en bomen en ontdekken dat Blue Elephant, African Painted Stork, Senegal, Gambiahet vol en vol zit met vogels en zoogdieren. Wees niet verbaasd om een groep gieren te zien, die een karkas verwerken of verwerkt hebben en niet wegvliegen terwijl je tot op een paar meter nadert. Of je loopt op het strand en ziet vogels voor je lopen die je normaal alleen van natuurfilms kent. Dat is Senegal.
Op veel plaatsen droog maar ook rijk aan wetlands met flamingo’s, Afrikaanse Nimmerzatten, Afrikaanse lepelaars, ibissen en vooral de enorme aantallen pelikanen. Kolonies met roodsnavelkeerkringvogels die zo vertrouwelijk zijn dat je ze bijna kunt aaien. Dat is slechts een tipje van wat Senegal te bieden heeft.

Voor velen is Gambia het vogelland van West Afrika. En dat maakt het ook waar.Toch heeft het Blue Elephant, Swallow-tailed kite, Senegal, Gambiaomringende land en veel grotere Senegal nog veel meer te bieden. De reis naar Noord Senegal laat u op een unieke manier genieten. Zo gaan we na een korte start in Gambia naar een gigantische slaapplek van duizenden Swallow-tailed kites (vorkstaart wouwen), die samen met kleine torenvalken samenkomen op Isle de Kousmare. Daarnaast bezoeken we Isle de Madeleine voor de kust van Dakar, waar de prachtige roodsnavelkeerkringvogels broeden. We reizen verder naar het noorden, waar we via Sint Louis naar het wereldberoemde Djoujd park gaan . Op de boottocht Blue Elephant, Rüppels gier, Senegal, Gambiavliegen de pelikanen voortdurend voorbij en zijn er veel andere vogels van dichtbij te zien. In de omringende rijstvelden vertoeven duizenden steltlopers. Op de drogere stukken ontmoeten we wrattenzwijn, jakhals en eventueel hyena. Als laatste plek om te bezoeken gaan we naar het overwinteringsgebied van de grauwe kiekendief. Onderweg hebben we grote kans op groepen gieren die vechten om een kadaver. Monniksgier, witruggier, Rüppelsgier en kapgier zijn vaak op een paar meter te bewonderen.

Deze reis is een unieke belevenis, zeker als de hyena’s en jakhalzen vlakbij roepen. De sterrenhemel is onvergetelijk. We logeren in lodges of hotels.

Enkele highlights uitgelicht:

Blue Elephant, Grauwe kiekendief, Senegal, GambiaHet nationale park Djoudj (gesticht in 1971 en meer dan 15.000 ha) ligt ongeveer 60 km ten noord oosten van Saint Louis bij de delta van de rivier Sénégal. Het is zeer rijk aan vogels met grote kolonies van flamingo’s en pelikanen. Nergens ter wereld is een grotere pelikanenpopulatie te vinden. Door de grote aantrekkingskracht voor trekvogels (jaarlijks zo’n drie miljoen) uit Europa is dit Nationale Park een van de zeer belangrijke pleisterplaatsen, ook voor onze vogels. Deze betekenis is mede zo groot omdat trekvogels uit Europa hier, na hun vlucht over de kurkdroge Sahara hun eerste pleisterplaats met een goede waterstand vinden. Met de standvogels van dit gebied komt de totale vogelbevolking op meer dan 400 soorten uit. Het is dus ook niet zo vreemd dat dit park op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Blue Elephant, wrattenzwijn, Senegal, GambiaNiet alleen vogels zijn er algemeen. Watervogels delen hun biotoop met krokodillen, varanen en zoogdieren die er leven of alleen komen om te drinken zoals civetkatten, wrattenzwijnen, hyena’s, jakhalzen, gazellen en verschillende soorten apen.

Somone is een belangrijk vogelgebied. De rivier Somone stroomt vanuit zijn oorsprong in het berggebied bij Thiès naar de Atlantische Oceaan, waar het uitmondt in een lagune. De lagune is zeer vogelrijk. Ook in de omgeving van de kust zijn verschillende vogelgebieden, oa Reserve de Bandia, waar je je ogen kunt uitkijken aan nieuwe soorten in zeer bijzondere biotopen als de baobabwouden, de brousse en zelfs Sine Saloum

Inclusief:

 • internationale vluchten  Amsterdam – Banjul en terug
 • zeer deskundige en ervaren vogelgidsen,
 • alle entrees
 • alle accommodaties op basis van tweepersoonskamers, volpension

 Niet inclusief

 • eenpersoonstoeslag € 250,–
 • reisverzekering (verplicht);
 • persoonlijke uitgaven (alcoholische drankjes).

verder

 • Uw gids is een uitermate ervaren reisbegeleider en reist al jaren in deze regio met oog voor natuur en cultuur. Bij hem staat veiligheid en gezondheid van de deelnemers voorop. Daarnaast is hij pas tevreden wanneer de deelnemer tevreden is.
 • Fotografische mogelijkheden: Excellent

BOEK DEZE REIS

Practische informatie
Tour prijs: € 2995,-  inclusief internationale vluchten
Garantie: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd;
Data: 10 t/m 21 december 2021
9 t/m 20 december
2022
Reiscode: SEN
Single room: supplement € 250,–
vluchten : Amsterdam Banjul
Uitgebreide reisbeschrijving  wordt ca. vier weken voor vertrek toegestuurd.
Lokaal transport: terreinwagens met chauffeur.
wandelinspanning: deelnemers met een gemiddelde conditie houden dit goed vol
deelnemers: minimum 6
Accommodaties: goede hotels  op basis van half pension.
Gids: Nederlandse reisleider, lokale gids en chauffeur
Weer: veel zon en tropisch.
Programma van dag tot dag
dag 1: Vlucht Amsterdam naar Banjul. Transfer naar Tanji Bird Reserve Lodge. Indien er genoeg tijd is naar Tanji om te vogelen. Vooral goed voor zee- en kustvogels.
dag 2: afwisselende dag met vogels kijken ( o.a. Brufut Woods). Voor liefhebbers kanotocht.
dag 3: transfer naar de noordoever per boot of ferry. Verblijf in Jerreh Camp;
dag 4: transfer naar Ilsle de Kousmar, slaapplek van tienduizenden vorkstaartwouwen en kleine torenvalken. Unieke belevenis!
dag 5: ’s Morgens naar Somone aan de petit cote. Logis in hotel. Verkennen slenk en omgeving voor allerlei watervogels; 
dag 6: Bij Dakar maken we een boottocht naar Ilsle de la Madeleine, waar we o.a. roodsnavel keerkringvogels hopen te spotten. Overnachten bij Lac Rose
dag 7: Transfer naar het Djoudj Park een vogelparadijs.
dag 8: Verkenning per boot (varen tussen o.a. grote groepen pelikanen). Verder verkennen park/omgeving. Overnachting in Hotel du Parc
dag 9: Via Sint Louis naar NP Langue de Barberi
dag 10: naar Diabel:  Omgeving waar heel veel grauwe kiekendieven overwinteren
dag 11: Overnachten aan fantastische kreek in het binnenland van Gambia
dag 11: Vlucht naar Amsterdam.

Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067