Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Reisleiders

bovenreisleiders pasfoto kees

Kees van Berkel is bioloog met een brede belangstelling, waarbij grootste passie uitgaat naar vogels, fotograferen en schilderen van vogels. Hij werkte tot 2017 bij het ministerie van Economische Zaken op het gebied van natuurbeleid. Hij doet in zijn vrije tijd aan vogelinventarisaties en uiteraard aan het ontwikkelen van reizen en het leiden daarvan. Hij heeft reizen geleid in een groot aantal landen, in Rusland en vooral ook veel in India en Sri Lanka. Hij heeft in verleden als reisleider gewerkt Wolftrail en voor Eco Tourist Services. Hij heeft als doel om iedereen een veilige en onvergetelijke reis te bezorgen en tijdens de reis maximaal te laten genieten. Het gaat hem erom dat de deelnemers aan een reis de vogels goed waarnemen. Behalve vogels besteedt hij tijdens een reis ook veel aandacht aan zoogdieren, vegetatie en het landschap.
Chubzang Tangbi

Tijdens onze reizen naar Bhutan worden we bijgestaan door een zeer ervaren Bhutanese vogelexpert. Hij is geboren en grootgebracht in Trongsa, een dorp in centraal Bhutan waar we halverwege onze tocht langs zullen komen. Hij kent zijn land, de natuur en de cultuur, tradities en mensen tot in alle uithoeken door zijn vele tochten en trekkings. Zijn betrokkenheid bij de bescherming van natuur is groot. Hij heeft internationale ervaring door zijn reizen naar de VS, Thailand, India en Engeland. Ook zijn werk bij de International Crane Foundation in de VS heeft bijgedragen aan zijn internationale oriëntatie. Vanaf 2000 leidt hij vogelreizen in Bhutan. Inmiddels is hij erkend als één van Bhutan`s top vogelgidsen en doet hij onderzoek voor documentaire films, fotografie en editorials. Hij is een gepassioneerd fotograaf en heeft zijn werk tentoon kunnen stellen in galeries en natuurexposities.

pasfoto-leoLeo Linnartz is sinds 1979 een enthousiast vogelaar en heeft zich sindsdien actief ingezet voor vogelinventarisaties, het schrijven van artikelen en verslagen en het geven van dialezingen, onder andere voor SOVON en de Landelijke Werkgroep Vogeltrek Tellen. In zijn diensttijd was hij betrokken bij ornitologisch onderzoek bij de Nederlandse luchtmacht. Ook in het buitenland is hij actief geweest op verschillende lokaties binnen en buiten Europa, waaronder Zuid-Afrika, Thailand en Turkije. Inmiddels is Leo een zeer ervaren amateur-ornitoloog. Daarnaast heeft Leo een passie voor reizen en bezocht hij onder andere India, Oman, Jordanië, Marokko, Namibië, Botswana en Swaziland. Sinds 1998 werkt Leo als ecoloog bij ARK Natuurontwikkeling, waar hij onder andere adviezen geeft over natuurlijke landschappen en de processen die daarin bepalend zijn. Zijn warme belangstelling voor de natuur, zijn kennis over landschapsecologie, zijn ruime ervaring als reiziger en reisbegeleider en zijn goede kennis op het gebied van vogels maken Leo tot een uitstekende reisbegeleider.

pasfoto romkeRomke Oosterbaan is geboren in 1952 en hij heeft economie gestudeerd. Hij heeft van jongs af aan veel belangstelling voor de natuur. Hij werd lid van de vogelwacht en de NJN en sindsdien is zijn interesse en kennis verder toegenomen. Vogels zijn zijn passie en daarvoor is hij regelmatig in het veld te vinden. Hij is penningmeester van de locale natuurvereniging van Gorredijk, waar hij momenteel woont. Elk jaar bezoekt hij een nieuwe bestemming en hij draagt daarbij een beduidend steentje bij als het gaat om het vastleggen van de vogel- en planten waarnemingen. Hij heeft als reisleider ervaring met bestemmingen: IJsland, Duitsland, Polen, Kenia, Tanzania, Gambia, Senegal en nog vele andere bestemmingen.

Gert Spierenburg is geboren in 1968 en is al sinds zijn kindertijd gepassioneerd vogelaar. Hij tekende al op jonge leeftijd vogels voor de kwartaaluitgave “De Braakbal” voor vogelwerkgroep Koudekerk aan de Rijn. Gert is op latere leeftijd tijdens zijn twaalfjarige verblijf in Kenia vogels gaan fotograferen voor the Nature Kenya society en heeft daar ook een Ornithology cursus gevolgd. Daarnaast heeft hij reizen begeleid voor Baobab reizen in Kenia, Tanzania en Zanzibar. Sinds twee jaar is hij terug in Nederland en besteed graag zijn vrije tijd met camera in het veld en doet mee aan de wintervogeltellingen voor SOVON.

Bram de Vries wilde als achtjarige graag een das in het wild zien. Inmiddels is dat gelukt en is hij bijna elke dag in het veld te vinden om vogels te kijken. Hij heeft Bos- en Natuurbeheer gestudeerd in Wageningen en werkt daar bij een ecologisch adviesbureau. Tijdens reizen besteed hij ook graag aandacht aan andere soortgroepen.

Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067