Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Namdapha, Kaziranga en Brahmaputra

Blue Elephant, Namdapha, India, vogels, zoogdieren, fotografiereis, tijger, neushoornvogel, rust, tiger, Indische olifant, Greater adjutant, Indische maraboe

Een trektocht door de magische wildernis van Namdapha en safari in werelderfgoed Kaziranga National Park met als hoogtepunt een cruise over de majestueuze Brahmaputra

Arunachal Pradesh, de meest noordoostelijke staat van India en de meest ongerepte en tropische. Hier gaan we naar het grootste beschermde tropisch regenwoud van India. Een 5-daagse trekking door het adembenemend mooie regenwoud van Namdapha. Met voor vogelaars topsoorten die kunnen worden gezien. En in de wetenschap dat dit ook het gaafste en minst gestoorde gebied is voor de grote katachtigen en vele andere soorten. U zult u verbazen over de orchideeën, vlinders en vele anderesoorten

Na de trekking bezoeken we  het werelderfgoed Kaziranga en genieten van de overvloed aan vogels en zoogdieren die hier voorkomen. We zullen een boottocht maken waarbij we de Brahmaputra opvaren en de  duizelingwekkende weidsheid van deze rivier zullen beleven

Blue-Elephant, vogelreis, natuurreis, India, Bhutan, Namdapha, Kaziranga, Eagle's Nest, Rufous-necked Hornbill, Assamese macaqueNamdapha is de meest magische van de uitgestrekte bergbossen van de Noordoostelijke deelstaat Arunachal Pradesh. Gigantische bomen, eeuwigdurende schaduwplekken vanwege het dikke groene bladerdak, weilanden, bamboestruiken, rivieren en beken maken het allemaal tot een plek die superlatieven verdient. Het park, samen met de omliggende bossen, is een van de laatste grote stukken wildernis in Zuid-Azië. Het wordt in het zuiden en oosten geflankeerd door de Patkai-heuvels en in het noorden door de hoge bergpassen en toppen van de Himalaya.

De rivieren Noa-dihing en Namdapha en talrijke kleinere stromen stromen door de 1.985 vierkante kilometer van het grotere Namdapha-gebied. Namdapha bevond zich tijdens de Tweede Wereldoorlog op de beroemde ‘bult’-luchtroute van Assam naar China, en her en der liggen nog steeds  neergestorte geallieerde vliegtuigen in de heuvels.

Namdapha strekt zich uit over 200 meter tot meer dan 4.500 meter boven de zeespiegel en is uitzonderlijk divers in zijn verscheidenheid aan habitats. Hoge en donkere groenblijvende regenwouden bedekken uitgestrekte delen van de laaglanden, met subtropische en gematigde bossen in het midden van de hoogten. Verderop zijn onvolgroeide rododendronbossen en subalpiene weiden. Bamboebossen en en zeer dichte vegetaties van rietachtige planten komen veel voor, vaak in ondoordringbare struikgewas in de valleien en langs stroombeddingen.

Met een dergelijke habitatdiversiteit is een buitengewoon gevarieerde fauna geen verrassing. Er zijn ongeveer honderd soorten zoogdieren, van de vocale hoolock-gibbon tot de ongrijpbare gevlekte linsang. Namdapha is het enige park in India, en waarschijnlijk de wereld, met vier grote kattensoorten: tijger, luipaard, nevelpanter en sneeuwluipaard. In Namdapha zijn ten minste 500 soorten vogels vastgesteld, waaronder wereldwijde zeldzaamheden zoals de Snowy-throated Babbler, White-bellied Heron, Rufous-necked Hornbill and Ward’s Trogon.

Blue-Elephant, vogelreis, natuurreis, India, Bhutan, Namdapha, Kaziranga, Eagle's Nest, Rufous-necked Hornbill Ondanks de beroemde diversiteit van Namdapha blijven de meeste soorten ongrijpbaar. Hoewel er veel vogels zijn, zijn er maar weinig waarnemingen van zoogdieren. In Namdapha hoor je voortdurend veel vogelsoorten van nabij en zijn, hoewel moeilijker in het bos, ook goed te zien. Grotere zoogdieren zijn altijd moeilijker te zien maar de rijkdom aan prachtige bloemen, vlinders en andere insecten maakt ook weer veel goed. De deskundige gids die met u meegaat zal zijn enorme kennis graag met u delen. Namdapha is echt een van de laatste grote wilde plekken. 

Blue-Elephant, vogelreis, natuurreis, India, Bhutan, Namdapha, Kaziranga, Eagle's Nest, Rufous-necked HornbillDeze vlinder (Spindasis lohita) heeft aan zijn achtervleugel nepkopjes en nepsprietjes om predatoren te misleiden.

Na vertrek uit Namdapha gaat de reis naar Kaziranga. Kaziranga is werelderfgoed en een van de grootste nationale parken van India. Het is beroemd om de vele grote zoogdieren, de grote populatie Indische (ook wel eenhornige) neushoorns, wilde waterbuffels, herten, tijgers en meer dan 300 soorten vogels waaronder de zeer bedreigde Bengal Florican. Het gebied wordt bezocht waar we de Hoolock-gibbon kunnen waarnemen. De kans dat het lukt is heel groot.

Onderdeel van dit deel van de reis is een eendaagse cruise op de machtige Brahmaputra. De enorme uitgestrektheid van de rivier, die hier door laagland stroomt is bijna intimiderend. We varen een tijdje langs de oevers en gaan dan stroomopwaarts op de Brahmaputra-rivier zelf – de uitgestrektheid van deze grote rivier kun je pas geloven als je het echt gezien hebt. Het is kilometers breed met zandbanken die kunnen worden aangeduid als kleine eilanden, aantal kanalen, de hoge oevers met dichte vegetatie. Wellicht zien we de Gangesdolfijnen die af en toe kunnen opduiken.

Dag 00: Vertrek van Amsterdam naar Delhi
Dag 01: Aankomst in Delhi, vlucht naar Dibrugarh, rit naar Namdapha National Park.
We gaan we naar Deban, op 20 km afstand voor overnachting. Deban is een pittoresk gebied met een open plek in het bos, omringd door bomen.

Dag 02:
Trektocht Deban-Haldibari. We steken deNeo Dehing-rivier over en klimmen ongeveer 300 m, voordat u langs een bergkam loopt om Haldibari te bereiken. Tijdens de wandeling is er een verbazingwekkend koor van vogelgeluiden. Rond het middaguur bereiken we Haldibari. Overnachting in tentenaccommodatie.
Dag 03:
Trek Haldibari-Hornbill Glade. Vanaf Haldibari ligt Hornbill Glade op een afstand van 5 km. De tocht is gemakkelijk. De Rufous-necked Hornbill is hier onderweg gemakkelijk te zien.

Dag 04: Trektocht Hornbill Glade – Bulbulia – Ranijheel – Bulbulia
We gaan vroeg van start. Terwijl we naar Bulbulia gaan, wordt het terrein meer golvend wordt met overal bronnetjes en stroompjes. Onderweg is er soms dichte begroeiing. Je zult hier ook een veelvoud aan tal van soorten vogels tegenkomen. Bulbulia biedt een spectaculaire aanblik van een grote watervoerende laag waaruit veel natuurlijke bronnen ontstaan (bulbule – de plaats ontleent zijn naam hier aan). Vanaf Bulbulia gaan we naar Ranijheel. Onderweg kom je langs enkele steile hellingen, het pad is op plaatsen onderbroken maar toch goed begaanbaar. Een ruig pad door de wildernis brengt u naar het gebied waar de zeer zeldzame en bedreigde White-Winged Wood Duck kan worden gespot.

Dag 05: Trek Bulbulia – Deban.
Trekking naar Firm Base. We steken de Namdapha-rivier over en volgen een route terug naar Deban via Camera Point. De trekking gaat tot aan Camera Point. Vandaar gaan we per busje naar Deban. Overnacht in Forest Rest House/tented camps in Deban.

Dag 06:
Vandaag rijden we door het platteland van Assam en theetuinen naar Jorhat. Inchecken in hotel / theebungalow. Dichtbij is het Gibbon Sanctuary waar we 7 primaten vinden, waaronder de Hoolock Gibbon, de enige mensaap die in India wordt gevonden, maar vandaag zullen we ons beperken tot de stad met een avondwandeling in de plaatselijke bazaar. Het zou een welkome afwisseling zijn van al het wandelen in Namdapha.

Dag 07: Gibbon Sanctuary – Kaziranga Eastern Range
Blue-Elephant, vogelreis, natuurreis, India, Namdapha, Kaziranga, Brahmaputra, Rufous-necked Hornbill, Malayan-giant-squirrelVroeg in de ochtend rijden we naar het Gibbon Sanctuary om de Hoolock Gibbon te zien. Afgezien van de Gibbon, zijn de andere gevonden primaten de Assamese makaak, de Rhesus makaak, Stumped Tail Monkey, Pig-tailed Monkey, Capped Langur en de Slow Loris. De Maleise Reuzeneekhoorn wordt hier soms ook gezien. We  gaan met een lokale gids te voet het reservaat in. Na terugkeer en gaan we naar Kaziranga.
In de namiddag hebben we onze eerste jeepsafari in het oostelijk deel van Kaziranga.

Dag 08: Brahmaputra + Dhansisir River Cruise, Kaziranga
Deze dag brengen we door op een boottocht op de Dhansiri-rivier naar de monding van de Brahmaputra-rivier. De Dhansiri-rivier vormt de oostelijke grens van Kaziranga. We varen een tijdje langs de oevers en gaan dan stroomopwaarts op de Brahmaputra-rivier zelf – de uitgestrektheid van deze grote rivier kun je pas geloven als je het echt gezien hebt. Het is kilometers breed met zandbanken die kunnen worden aangeduid als kleine eilanden, aantal kanalen, de hoge oevers met dichte vegetatie. Kijk uit naar de Gangesdolfijnen die af en toe kunnen opduiken. De lunch wordt aan boord geserveerd. We keren terug de Dhansiri-rivier in en varen naar ons ontschepingspunt en gaan daarna terug naar ons resort.

Dag 9: Oostelijke deel van Kaziranga
‘s Ochtends maken we een jeepsafari in dit deel van Kaziranga; Het is vogel paradijs, met een verscheidenheid aan trek- en standvogels. Het is ook een geweldig gebied voor arenden, eenden, aalscholvers en slangenhalsvogels, met als bijzondere soorten de Greater en de Lesser  adjutant storks en de Open-bill storks, door de aanwezigheid meren, plassen en kleine poelen tussen de bossen en grasvlakten. Zwarte arend, Grey-headed en Lesser Fishing eagles zijn bekenden hier. Ook zoogdieren als Swamp deer (moerashert), Hog deer (varkenshert), sambar en axishert zijn hier algemeen. Waarnemingen van wilde waterbuffel en zelfs tijger zijn goed mogelijk.

‘s Middags rijden we naar een dorp van de Mising-stam waar we aan de rand van het dorp Adjutant storks, jacana’s, purperkoeten kunnen zien.

Dag 10 – 11: Kaziranga National Park (Kohora, de centrale bergketen)
Vandaag checken we uit bij onze lodge en verhuizen we naar een lodge in de buurt van de centrale bergketen. Het centrale gebied is een mengsel van dichte bossen en graslanden. Dit is goed voor het vinden van eerdergenoemde soorten herten en ook de zeer zeldzame en bedreigde Bengal Florican. Neushoorns zijn hier ook te zien, samen met wilde olifanten en wilde waterbuffels.

Dag 12 – 13: Kaziranga National Park (Bagori, de westelijke bergketen)
We rijden naar het Bagori-gebergte en maken een safari in het westelijke deel van het park. Hier zijn veel open ruimtes met grasland en ‘beels’ of ondiepe meren die waterbuffels, ganzen en andere grote zoogdieren aantrekken. We zullen hier ook 2 volle dagen doorbrengen, aangezien het spotten van neushoorns hier een van de beste is en er ook af en toe tijgers verschijnen, maar we moeten daar vooral voor geduld hebben.


Dag 14: Kaziranga – naar de luchthaven van Guwahati, (240 KM/5 uur rijden) en vlucht naar Delhi
Naar de luchthaven van Guwahati om aan boord te gaan van de vlucht naar Delhi.
Transit naar de internationale terminal om aan boord te gaan van de uitgaande vlucht
Dag 15: Vlucht naar en aankomst Schiphol
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis. Tour eindigt

BOEK DEZE REIS

Praktische informatie
Reissom: groepsreis: € 4595,- pp inclusief internationale vluchten. Bij min 4 personen + Nederlandstalige reisleider.
privéreis: bij twee personen € 4190,– pp. inclusief internationale vluchten
Inclusief/exclusief:  In de reissom is alles inbegrepen, m.u.v. van reisverzekering, visum voor India persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes en camera-fees
Meest geschikte periode: december t/m maart
Meest geschikte periode: 6 t/m 21 januari 2023
Reiscode: IND (bij boeking s.v.p. reiscode en vertrekdatum vermelden).
Eenpersoonskamertoeslag: € 770,-
Heen- en terugreis: vliegtuig naar Delhi- Guwahati
Reisschema: wordt ca. vier weken voor vertrek toegestuurd.
Vervoer ter plaatse: Airco auto of minibus, jeeps
Aantal deelnemers: tenminste 4 personen, maximaal 10 personen.
Accommodatie: resorts, wooden en tented lodges op basis van volpension.
Reisbegeleiding: Lokale gids(en) en Nederlandse reisleider
weer: doorgaans aangename temperaturen.
Reissom: voor privé reis op aanvraag
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Zwaarte: lichte tot middelmatig stevige wandelingen over paden. In Namdapha ook matige hoogteverschillen.
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067