Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

IJSLAND


IJsland, Blue-elephant.nl, reisbeschrijving

Gletsjers, watervallen, geisers, vulkanen, meren, wetlands en stranden met zwart zand. Een land van onvergelijkbare schoonheid van oernatuur en oerkracht. Op IJsland ervaar je hoe dieren en planten overleven op een plek waar natuur de lakens uitdeelt en niet de mens. Deze prachtige rondreis langs de indrukwekkende en ruige natuur met zijn bijzondere vogelwereld is een uitgelezen kans om alle elementen in zijn sublieme samenstelling mee te maken.

klik hier voor de waarnemingen van de reis in 2017

IJsland, Blue Elephant, HarlekijneendAlleen hier zien we bijzondere en tot de verbeelding sprekende vogelsoorten zoals de giervalk en harlekijneend in broedkleed. Tot IJsland beperkte ondersoorten zoals IJslandse brilduiker, zullen we in het noordoostelijke deel van IJsland aantreffen naast vele andere vogels, zoals de ijsduiker en roodkeelduiker. Langs de kust zijn  dwergvinvissen en bultruggen te zien en we maken daarnaast kans op de poolvos.

IJslandse grutto, watersnip en tureluur komen we massaal op vele plekken tegen. Kleine jager, grote jager en noordse stern vliegen soms spectaculair over onze hoofden.
Omdat het bijna niet donker wordt, kan er heel lang naar vogels worden gekeken. We maken ook mooie wandelingen, goed afgestemd op de fysieke capaciteiten van de deelnemers. Het programma is flexibel, omdat we in deze droombestemming soms met extreme weersomstandigheden te maken kunnen hebben.

Highlights van deze reis

IJsland, Blue Elephant, Ijslandse brilduikerVogelparadijs Lake Myvatn
In dit overweldigende gebied maken we kans op harlekijneend, giervalk en zeker IJslandse brilduiker. Ook op geologisch gebied is deze omgeving zeer indrukwekkend, met zijn natuurlijke warme baden Grjótagjá, de modderige geysers in Hverarönd.

Blue-elephant.nl, Noordse stern, IJslandSnaevellsnes schiereiland
Naast de gewone locale vogels, zoals drieteenmeeuw en noordse stormvogel hebben we ook kans op ijsgors, Canadese ganzen, stern, zeearend, dikbek-zeekoet, alk, zeekoet en eidereenden.

Kort programma van dag tot dag (door weersomstandigheden kan van dit programma worden afgeweken)

Blue-elephant.nl, Noordse stormvogel, IJslanddag 1   vlucht naar Kevlavik, overnachten bij Gardur, verkennen omgeving.
dag 2   verkennen Reykjanes, o.a. bezoek aan vogelklif Hafnaberg. ( soorten o.a. drieteenmeeuw, kleine jager, Noordse stern en Noordse stormvogel ).
dag 3  richting Thingvellir. Mooie landschappen, veel vogels en historisch interessant;  bezoek aan waterval Gull Foss en de beroemde Geysir.
dag 4  naar het prachtige schiereiland Snaevellsnes. Onderweg diverse stops om te genieten van de afwisselende landschappen. Met geluk zien we zeearenden.
dag 5  verkenning van het schiereiland, met o.a. een wandeling langs diverse vogelkolonies.
dag 6  op weg naar Myvatn (via Blonduos) in het noordoosten van IJsland. Dit is de plek voor ijslandse brilduiker, ijsduiker en nog veel meer vogels. Landschappelijk ook enorm spectaculair en afwisselend.
dag 7  verkenning Myvatn en omgeving; wandeling met o.a. IJslandse brilduiker.
dag 8   bezoek aan de bijzonder vulkanische omgeving van Myvatn ( o.a. Krafla, lavavelden, zwavelputten en de explosieve krater Hverfjall). Nadere verkenning Myvatn, o.a. Laxa, Dimmuborgir; kans op velduil.
IJsland, Blue Elephant, Dettifossdag 9 op weg naar Kopasker. Onderweg bezoek aan waterval Dettifoss en Vesturdalur (de kracht van de natuur is terug te zien in de vormen van de rotsen). Bij Kopasker de beste plekken om roodkeelduikers van heel dichtbij te zien. Tevens mannetjes harlekijneend.
dag 10 Bezoek aan Raudinupur. Jan van genten en papagaaiduikers van zeer nabij. Zeer goede kans op giervalk. Soms zien we Koningseider.
dag 11  Op weg naar het oosten via de kust, langs Porshofn. Schitterende landschappen. Overnachting vlak bij Egillstadir.
dag 12 Via ruig gebergte steken we door naar de kust. Eindpunt van de dag is een prachtig dal bij Stafafell;wandeling in het sprookjesachtig landschap. Vertrek richting Jokulsarlon, wereldberoemd wegens zijn afbrokkelende IJsbergen. Ook heel goed voor vogels, zoals harlekijneend, sneeuwgors e.d. De grootste kolonie Grote Jagers van het noordelijk halfrond ligt ook in deze hoek van IJsland.
Blue-elephant.nl, goudplevier, IJslanddag 13 vertrek naar het NP Skaftafell. Prachtig wandelgebied. Goed voor o.a. kleine jager en alpensneeuwhoen. In Vik: Spectaculaire vogels rotsen en rotsformaties. Wandeling over het lavastrand, daarna een bezoek aan Dyrholeay voor landschap en vogels, waaronder papegaaiduikers.
Dag 14 Terug naar ons beginpunt Gardur via Stokkseyri (o.a. zeehonden en roodkeelduiker) en vogelklif Hafnaberg of via Reykjavik.
Dag 15 Terugkeer naar Nederland.

Inclusief:

 • internationale retourvlucht  Amsterdam – Reykjavik
 • zeer deskundige en ervaren reisleider/vogelgids die IJsland op zijn duimpje kent
 • overnachting in hotels en guesthouses
 • o.b.v. logies ontbijt

 Niet inclusief

 • reisverzekering (verplicht);
 • persoonlijke uitgaven (alcoholische drankjes, telefoon, etc.)
 • lunch, diner en drinken

verder

 • Uw gids is Romke Oosterbaan een uitermate ervaren reisbegeleider en kent IJsland op zijn duimpje. Bij hem staat veiligheid en gezondheid van de deelnemers voorop. Daarnaast is hij pas tevreden wanneer de deelnemer tevreden is.
 • Fotografische mogelijkheden: Excellent

DEZE REIS BOEKEN

Practische informatie
Tour prijs: € 4350,-  inclusief internationale vluchten
Garantie: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd;
Data: 12 juni – 26 juni 2022
Reiscode: 22/IJSL
Eenpersoonskamertoeslag: € 995,–
vluchten : Amsterdam – Rykjavik/Kevlavik
Uitgebreide reisbeschrijving  wordt ca. vier weken voor vertrek toegestuurd. 
Lokaal transport: minivan.
wandelinspanning: deelnemers met een gemiddelde conditie houden dit goed vol
deelnemers: minimaal 6 personen 
Accommodaties:  Guesthouses en hotels.
Gids: Nederlandse reisleider de heer Romke Oosterbaan.
Weer: wisselend, het kan koud zijn.
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067