Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Eagle’s nest, Nameri en Kaziranga

India, vogelreis, Bugun Liocicla, Beautiful Nuthatch, Eagle's Nest, Bompu Camp,Bhalukpong

Beste reistijd: februari, maart, april en begin mei

Ga mee op deze fascinerende vogelreis van 2 weken in 6 nationale parken en hotspots voor biodiversiteit in Noordoost-India. Hier vinden we de meest bijzondere vogelwereld die dit deel van Azië te bieden heeft met als een van de toppers de Bugun Liocichla van Eagle’s Nest. We gaan naar de nationale parken Manas, Nameri en Kaziranga, naar Biosfeer reservaat Dibru-Saikhowa en naar de beschermde gebieden Pobitora Wildlife Sanctuary en Eagle’s Nest Sanctuary.

Eagle’s Nest. Het Eagle’s Nest Wildlife Sanctuary in het westen van Arunachal Pradesh stijgt van 500 m tot 3200 m hoogte met een oppervlakte van 218 km2. Het gebied is uitzonderlijk vogelrijk, mede dankzij de grote hoogteverschillen. Ward’s trogon, Wedge-billed and Rufous-throated Wren-babblers, Cutia, Streak-throated Barwing, Rufous-necked -, Great Pied – en Wreathed Hornbills, Beautiful Nuthatch,
Blue-Elephant, vogelreis, natuurreis, India, Bhutan, Namdapha, Kaziranga, Eagle's Nest, Rufous-necked HornbillEmerald Cuckoo zijn enkele van de meest gewilde vogels om eens waar te nemen. Om nog maar te zwijgen van onze meest gewaardeerde soort, de Bugun Liocichla, de vogel die in 2006 het Eagle’s Nest  onder de aandacht van de wereld bracht.

Nameri National Park
India, vogelreis, Liocichla, Beautiful Nuthatch, Eagle's Nest, Bompu Camp, Bhalukpong,Words aren’t enough to portray the beauty of this place. Serene, peaceful and beautiful are just a few words. The calmness you can experience in the Jia Bharali river while rafting is amazing. The views will give you peace and its a great stress reliever. The migratory birds and sightseeing and the sun shining on the river, wow! Just wonderful! Worth visiting maybe a thousand times! Een bezoeker van Nameri.

Met een oppervlakte van 200 vierkante Blue-Elephant, vogelreis, natuurreis, India, Bhutan, Namdapha, Kaziranga, Eagle's Nest, Rufous-necked Hornbillkilometer, ligt in het noord-centrale deel van Assam, grenzend aan Arunachal Pradesh. Nameri maakt deel uit van een aaneengesloten bosgordel met Eagle’s Nest in het noordwesten, Pakke-wildpark in het noorden en oosten. Nameri bestaat deels uit altijd groene, vochtige loofbossen met riet en bamboe en smalle stroken open grasland langs rivieren. Dit is een uitstekend olifantenland. Hieronder de blik op een groep met jongen, veilig aan de overkant van de rivier. Geen ongewone ontmoeting hier.
India, vogelreis, Nameri, Indian ElephantNameri is met meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor vogelaars. Een van de zeldzaamste die je misschien te zien krijgt, is de White-winged Wood Duck. Gieren zijn in India erg achteruit gegaan, maar je kunt hier nog
steeds de White-rumped and the Slender-billed Vulture verwachten.
Blue-Elephant, vogelreis, natuurreis, India, Bhutan, Namdapha, Kaziranga, Eagle's Nest, Rufous-necked HornbillDe drie eerder genoemde neushoornvogels zijn regelmatig te zien. Daarnaast zijn er de zwarthalsooievaar, (Black-necked Stork), Pallas’s Fish eagle, Ibis bill, Blue-bearded Bee-eaters, verschillende soorten kieviten en plevieren hier te zien. Wat echte bosvogels betreft zijn er veel soorten babblers, Hill Myna, Red-breasted Parakeet en veel meer.

Kaziranga National Park, een Werelderfgoed, is verspreid over een kerngebied van 430 vierkante kilometer, in het noorden begrensd door de Brahmaputra-rivier en in het zuiden door de Karbi Anglong-heuvels in het centrum van Assam. Het gebied is een reusachtige laaglandvlakte dat nog in een zeer natuurlijke staat verkeert. Het grootste aantal (eenhoornige) Indische neushoorns ter wereld zwerft door de moerassen, graslanden met hoog struikgewas van olifantsgras en gebieden met gemengd loof- en tropisch halfgroenblijvend bos. Het is ook de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan andere dieren en vogels. Ongeveer 35 grote zoogdieren, waaronder wilde olifanten, tijgers en waterbuffels hebben hier hun leefgebied. Onder de rijke vogelstand zijn de zeldzame Greater Adjutant Stork, Bengal florican, Black-necked Stork, Lesser Adjutant Stork, Pallas’s Fish Eagle, Swamp Partridge, Oriental pied Hornbill, Green Imperial Pigeon, babblers en duizenden trekvogels, seizoensgebonden aangetrokken door de verschillende watergebieden van het park van zo ver weg als Siberië.

Dibru-Saikhowa Biosphere Reserve is een cluster van eilanden aan de samenvloeiing van de rivier de Dibru en de Brahmaputra in het uiterste oosten van Assam. Verspreid over een kerngebied van 340 vierkante kilometer, is het een van de 14 biosfeerreservaten van India. De vegetatie en bostypen van het gebied bestaan uit tropische groenblijvende en semi-groenblijvende bossen, tropische vochtige loofbossen, moerassen en moerassen en graslanden. De flora en fauna is uiterst gevarieerd met vele zeldzame soorten, waaronder zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, vissen, vlinders en insecten. Het park herbergt meer dan 500 soorten vogels, 30 soorten zoogdieren, 43 soorten reptielen, meer dan 100 soorten vlinders en 680 soorten planten.

Het park is een heel goede plek zeldzame soorten te zien zoals  de White-Winged Wood Duck, Bengal Florican, White-Rumped Vulture, Black Breasted Parrotbill, Marsh Babbler en Jerdon’s Babbler. 25% bedreigde vogels van India zijn vastgesteld in Dibru-Saikhowa. Een ander uniek kenmerk is de aanwezigheid van wilde paarden in dit park. Orchideeën beginnen te bloeien vanaf half maart en gaan door tot april, mei en dan weer eind september en oktober. Het is dus in meerdere opzichten een bijzonder gebied. In een gebied van slechts 45 vierkante kilometer kun je heel veel zien: Fishing eagles, Greater Adjutant, Green Pigeon, ooievaars waaronder de Open-bill Stork en nog veel meer. Behalve vogels kunt u ook neushoorns en waterbuffels tegenkomen.

Pobitora Wildlife Sanctuary, In een gebied van slechts 45 vierkante kilometer kun je heel veel zien: Fishing eagles, storks including the rare Greater Adjutant, Wedge-tailed pigeon, Lesser en greater Adjutant stork  zeldzame adjudant, zilverreigers, uilen, en nog veel meer. Behalve vogels kunt u ook neushoorns en waterbuffels tegenkomen.

Manas National Park, een Werelderfgoed, is gelegen in het westen van Assam, grenst aan het Bhutanese Nationale Park Manas, waarmee het ecologisch een geheel vormt. Dicht bos wordt afgewisseld met graslanden, lage savannebossen en semi-groenblijvende bossen in de Assam-vallei, vormen een rijke wildernis voor een grote verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder veel bedreigde diersoorten. Van de vele soorten in Manas, zijn de drie unieke bewoners het zeldzame Pygmy Hog, de Hispid Hare en de Golden Langur, allemaal op de lijst, van bedreigde soorten.
Behalve dat u een goede kans heeft om kuddes olifanten te zien, moeten de Indiase bizon, muntjaks en wilde zwijnen, is het hier ook mogelijk zeldzame vogels – Bengal Florican, verschillende soorten neushoornvogels te zien. Andere vogelsoorten zijn onder meer Khalij fazant, Jungle fowl, Greater en lesser Fishing eagles, Scarlet minivet, verschillend soorten ijsvogels en bijeneters en vele andere soorten te zien. Dit park geeft je een echt wildernisgevoel en het vogelleven is spannend.

In de ochtend rijden we naar Mathanguri, het grensgebied met Bhutan op open jeeps, uitkijkend naar wild leven terwijl we door het park rijden naar het meest noordelijke gebied. Hier stroomt de Manas-rivier uit de Bhutaanse Himalaya. We stappen uit en lopen een tijdje op zoek naar de bijzondere Golden Langur. Capped langur apen zijn hier gemakkelijk te zien net als vele vogels. Bij de rivier heb je een goede kans om barbets, bijeneters en aalscholvers te spotten. Keer terug naar uw lodge voor de lunch.

In de middag gaan we voor nog een jeepsafari waar we je meenemen naar een drinkplaats waar de kans om wilde olifanten te spotten vrij groot is, ook het vogelleven is hier interessant. 

Dag 00: Vertrek Amsterdam
Dag 01: Aankomst Delhi, vlucht naar Guwahati. Vervolgens per busje naar Manas National Park
Dag 02: Manas National Park
Dag 03 : Pobitora Wildlife Sanctuary,
Naar Pobitora Wildlife Sanctuary waar we een jeepsafari maken
Dag 04: Pobitora Wildlife Sanctuary – Bhalukpong
“s Ochtend een wandeling en daarna een jeepsafari waarna we naar Arunachal Pradesh gaan. De route erheen is al met stops zeer de moeite waard
Dag 05: van Bhalukpong naar Eagle’s Nest/Lama Camp
Onderweg een stop bij Tippi waar we in een botanische tuin met orchidarium ook vogels gaan kijken
Dag 06: Lamakamp naar Bompu Camp
‘s Ochtends vogels kijken rond Lama Camp te voet en dan rijden naar Eagles Nest Pass, 2800 naar beneden naar Bompu Camp op 1940 m. U kunt vogels spotten langs een onverharde weg in gematigde bamboe, naaldbomen, loofbossen en struikgewas. Overnachting in het Bombu-kamp

Dag 07: Bompu Camp – richting Sessni – Lama Camp
Vroege start – vandaag gaan we naar Sessni naar het zuiden (om te zoeken naar vogels van lagere hoogte in het gebied) en terugkeren naar Lama Camp.

Dag 08: Lama Camp – Nameri National Park, 135 km/ 6 uur met stops.
We beginnen vroeg en rijden naar de Assam-vlaktes en gaan verder naar Nameri National Park. Wij verblijven in een tentenkampcomplex genaamd Eco Camp. Dit zijn vaste tenten met een rieten dakluifel. Laat in de middag maken we een natuurwandeling rond het kampcomplex en langs de rivier op 2 km afstand.

Dag 09: Nameri NP
Vroeg in de ochtend wandelen we naar de rivier steken met kano’s over  naar het kerngebied. Vanaf een paar eenvoudige wachttorens kijken we uit naar grote zoogdieren. Ontbijt is in het park, meegebracht door de gidsen. In de middag rijden we ongeveer 25 km stroomopwaarts van de rivier. Op vlotten drijven we terug over de rivier! Er zijn milde stroomversnellingen op de rivier waar je na een tijdje van begint te genieten. We drijven in ongeveer 2 uur terug en zullen onderweg veel vogels zien.

Dag 10: Vanmorgen vogelen we op en rond de camping en na het ontbijt vertrekken we naar Kaziranga. Voordat we ons hotel bereiken, stoppen we bij het westelijke deel van het park voor een jeepsafari in de middag. We banen ons een weg diep het park in via de sporen op zoek naar neushoorns en vogels. Er zijn uitkijktorens van waaruit je ver kunt kijken over ‘beels’ ofwel waterpartijen en over grasland om wilde dieren en vogels te spotten. Ook gaan we het bos in.

Dag 11: Kaziranga NP
We gaan naar het centrale gedeelte van het park voor een jeepsafari in de ochtend. Neushoorns zijn een gegarandeerde waarneming en u kunt, te midden van dit alles, de tijger spotten! Het centrale bereik herbergt ook de zeer zeldzame en bedreigde Bengaalse Florican. Keer terug naar de lodge voor de lunch. ‘s Middags stappen we weer in jeeps voor een safari in het minst bezochte oostelijke gebied. Met meer boombedekking heb je een kans om veel bossoorten in dit bereik te zien. Keer ‘s avonds terug naar de lodge

Dag 12: Kaziranga – Dibru-Saikhowa NP
Vandaag bezoeken we Guijan Ghat aan de oevers van de Brahmaputra-rivier in de buurt van de stad Tinsukia. We maken we een wandeling langs de oevers van de grote rivier – de omgeving is gevarieerd en interessant – in de directe omgeving is de ghat of de riviersteiger met houten boten die door de lokale bevolking worden gebruikt. Als je naar het noorden kijkt, kun je de contouren van het machtige Himalayagebergte zien. Vogels zijn in vele soorten aanwezig.

Dag 13: Dibru-Saikhowa NP
We nemen een gemotoriseerde boot die stroomopwaarts vaart om bij een van de vele eilanden te komen die het park vormen. Kijk uit naar de rivierdolfijnen die af en toe hun kop uit het water steken. We maken een wandeling door het grasland op zoek naar vogels. We keren terug naar onze basis en varen deze keer stroomafwaarts naar een ander eiland. Met een bootje gaan we langzaam door deze moerassen. Hier zijn tal van moeras- en watervogels aanwezig. Omdat de moerassen dicht bij dorpen liggen, kunt u visnetten aan de randen zien en ook het dorpsleven ervaren als u het wilt.

Dag 14: Dibru-Saikhowa NP – luchthaven DibrugarhTransfer naar de luchthaven van Dibrugarh voor de vlucht naar Delhi. Ga naar de internationale vertrekterminal om aan boord te gaan van uw uitgaande vlucht.

Dag 15: Vlucht naar Schiphol
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis. Tour eindigt

Praktische informatie
Reissom: groep minimaal 4 personen + Nederlandstalige reisleider:
€ 4695,- per persoon
individueel: 2 personen: € 4260,– per persoon
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Meest geschikte periode: Februari – begin mei
Deze reis in 2023: 3 t/m 18 maart 2023
Aantal deelnemers 4-10
Eenpersoonskamer toeslag: € 595,
Reiscode groep: E-Nest
Heen- en terugreis: Amsterdam – Guwahati. Dibrugarh- – Amsterdam
reisschema: wordt vier weken voor vertrek toegestuurd
Lokaal vervoer: op grootte van de groep afgestemd busje.
In de parken jeepsafaris
Zwaarte: lichte wandelingen  over vlak terrein.
Accommodatie: lodges, Eco Camp, Retreats, Resorts
Weer: zonnig mooi weer 
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067