Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Azoren individueel

Azoren

 Azoren, smaragden eilanden in de Atlantische oceaan

De meest exotische en minst bekende bestemming van Europa. Bekend van de depressies die over ons komen, maar zo ongerept en met een gemiddelde temperatuur van 14 – 17 graden Celcius. De vulkanische oorsprong geeft deze eilanden een dimensie die bijna nergens zo verbonden is met de gehele cultuur, natuur en natuurlijk de zee. Met drie binnenlandse vluchten en twee ferry tochten is deze reis zeer afwisselend. Met autohuur op eilanden naar keuze kan deze reis geheel naar eigen idee worden ingedeeld. Niet alleen kunt u wandelen of fietstochten maken, maar ook andere activiteiten zijn mogelijk zoals whale-watching, golf, grotten bezoeken, kanoën en kayakken, surfen, zeilen, zweefparachutisme, geotoerisme, vogelspotten, sportvissen, tochten te paard. Met veel strand en warme bronnen.

Een individuele reis op maat zoals in 2014 is uitgevoerd vindt u hieronder beschreven.

Naar de vijf prachtige eilanden: Sao Miguel, Pico, Faial, Corvo en Flores

Met veerboten en korte vluchten hopt u in 15 dagen over 5 prachtige eilanden. U krijgt daarbij de gelegenheid om op walvissen en dolfijnentochten te gaan. De reis begint en eindigt op het grootste eiland Sao Miguel.

Sao Miguel het groenste en grootste eiland en heeft ook het meeste groen en dlangste vogellijst. Het prachtige eiland heeft echt alles: subtropische vruchten, ananas, guaves, passievruchten, vijgen, olijven. Prachtige bloemen als azalea’s, hortensias, lelies, rododendrons en strelizia’s . Er is zelfs een theeplantage.

Pico het grijze eiland, is de hoogste en het op een na grootste. De vulkaan Pico die 2351 m hoog boven de zeespiegel uitsteekt, is voor wandelaars, die graag klimmen een uitdaging. Pico was vroeger het centrum van de walvisvangst. Wat overgebleven is, zijn 2 musea. Je kunt echter weer op walvisjacht maar dan alleen om te kijken. Als uitvalsbasis voor walvis- en dolfijnentochten is dit eiland een ideale plek.

Faial, het blauwe eiland, misschien genoemd naar de blauwe hortensiahagen in mooi contrast met veel groen en een helder blauwe lucht. Op het eiland Faial kun je prachtige wandelingen maken naar vulkaankraters, met name te noemen de Caldeira de Quilherme Moniz. Horta de hoofdstad van dit eiland heeft een fraaie jachthaven, deze haven kan vertrekpunt zijn voor dolfijnen- en walvisexcursies waarbij ook de zeevogels volop in beeld komen.

Flores is het meest westelijk gelegen eiland van de Azoren (517 km van São Miguel en 2200 km van Lissabon) en zal iedereen die er voet aan wal zet weten te bekoren. Dit bloemeneiland van een spectaculaire schoonheid ligt ver weg van de platgetreden paden en is een absolute must voor de natuurliefhebber. Het spectaculaire landschap nodigt uit tot het maken van heerlijke wandelingen langs hagen van hortensia’s die het eiland blauw kleuren. Er is zoveel te zien en te bewonderen. Van de vloeibare spiegel van de meren diep in de groene vulkaankraters tot de reusachtige basaltzuilen van de Rocha dos Bordões.
Verweerde kliffen, een veelvoud aan meertjes en kraters, hoge watervallen, schilderachtige weiden met kilometerslange hydrangea hagen en adembenemende uitzichten in groentinten.

Corvo lijkt in veel opzichten op Flores, maar omdat het geen natuurlijke haven heeft, erg geïsoleerd ligt en door de kleine omvang, zijn de middelen van bestaan op landbouw gebaseerd. Kortom een paradijs voor natuurliefhebbers.

Dag 1: Vlucht vanaf Amsterdam naar Sao Miguel

San Miguel Azoren

San Miguel

Sata Air Internacional , de Azoreaanse luchtvaartmaatschappij vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam op het grootste eiland Sao Miguel. Bij aankomst op Sao Miguel gaat u per transfer naar uw hotel. Het is een comfortabel hotel op loopafstand van de haven van Ponta Delgada , de hoofdstad van Sao Miguel. Ponta Delgada ligt aan een mooie baai en is een gezellig stad met talloze restaurantjes en winkels.

Dag 2: Binnenlandse vlucht naar Pico
Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel voor de transfer naar de luchthaven van Sao Miguel vanwaar u naar het twee-na grootste eiland Pico vliegt. Bij aankomst op de luchthaven van wordt u per transfer naar de accommodatie gebracht. 

Dag 3: Walvisexcursie
Pico is heel geschikt als uitvalsbasis voor een walvissen en dolfijnen tocht. Duur van de tocht: ca. 3 uur. Uit ervaringscijfers blijkt dat bij meer dan 95% van de uitgevoerde tochten daadwerkelijk walvissen werden gezien. Tijdens deze excursie krijgt u uitleg door zeebiologen welke verschillende soorten er gespot kunnen worden. Ook wordt u uitvoerig uitgelegd welke zeevogels er voorkomen, zoals verschillende soorten sterns en pijlstormvogels.

Dag 4 Bootovertocht naar Faial
Meerdere malen per dag vaart de boot in circa 30 minuten naar Faial.  U wordt bij het hotel opgehaald en naar de haven gebracht. Op Faial heeft u een transfer naar de accommodatie.

Dag 5:  Verblijf Faial
Horta is gelegen op het “Blauwe Eiland” Faial en is de hoofdstad van dit prachtige eiland. Deze stad is bekend door de haven, de aanlegplaats voor vele zeilers en jachten die de Atlantische oceaan oversteken. Er stoppen jaarlijks meer dan 1.300 jachten! Vele vertrekkende zeilers laten een muurschildering achter welke de moeite waard zijn te gaan bekijken.
Uiteraard is ook het legendarische zeilers café “Peter Sport” en zijn verschillende musea een bezoekje waard. Een wandeling maken op de resten van de vulkaan Capelinhos en de vuurtoren beklimmen voor een fantastisch uitzicht moet u ook zeker niet achterwege laten.
Dag 6: Faial – Flores 

Vandaag vliegt u naar Flores. Na aankomst op de luchthaven van Flores wordt u waarschijnlijk betoverd door de schoonheid van dit prachtige eiland! U verblijft op dit schitterende eiland voor 3 nachten in een bijzondere accommodatie. De traditionele stenen cottages zijn schitterend gelegen in het dorp Cuada en bestaan uit 14 vakantiehuisjes, die ingericht zijn volgens de oude stijl van het eiland, maar wel voldoen aan de eisen van de tegenwoordige bezoeker. 

Dag 7- 8 : Flores
De komende dagen kunt u prachtige wandelingen maken op het “ roze eiland”, genieten van de geweldige uitzichtpunten, watervallen en maar liefst 7 kratermeren!
Het eiland Flores is 16.5 km lang en meet 11,5 km als maximale breedte, wat zich vertaalt in een oppervlakte van 143,11 km2. Het eiland telt ongeveer 4100 inwoners. Samen met het eiland Corvo, vormt het de westelijke groep van de Azoren archipel.

De hoofdstad van het eiland heet Santa Cruz en heeft wat restaurantjes en winkeltjes. Dit eiland kenmerkt zich ook door het intense groen van het Laurisilva bos. De weelderige vegetatie en bloemen (hortensia’s en Azalea’s) op de hellingen zijn het natuurlijke kader van het eiland en zorgen voor prachtige kleuren combinaties.
Enkele andere hoogtepunten op dit eiland zijn:
Fajazinha – een karakteristiek dorpje aan zee met pittoresk ruines van watermolens.
De grotten van Enxaréus – grote grotten van meer dan 50 meter lang en 25 meter breed.
De 7 meren in het centrum van het eiland bieden een uniek landschap, met name “Lagoa Funda”.

Dag 9: vertrek naar Corvo per ferry

Dag 10 en 11: verblijf op Corvo
Corvo is een klein vulkanisch eiland met prachtige wandelmogelijkheden.

Dag 12: Binnenlandse vlucht van Corvo naar Sao Miguel
Na het ontbijt verlaat u , waarschijnlijk met pijn in uw hart, het prachtige eiland Corvo voor de vlucht naar Sao Miguel.
Bij aankomst op de luchthaven van Sao Miguel per transfer naar de accommodatie.
U verblijft 3 nachten in een prachtige accommodatie die zeer rustig is gelegen, midden in de prachtige natuur van het grootste eiland Sao Miguel.  Met uitzicht op de zee en omgeven door groen, is het de ideale plek voor ontspanning.

Dag 13 -14: Sao Miguel
De komende dagen kunt u genieten van wat Sao Miguel u te bieden heeft. Sao Miguel wordt ook wel het ‘groene eiland’ genoemd vanwege zijn bossen en zijn grazige weiden. Het is zeer vruchtbaar; zo wordt er thee, tabak en ananas verbouwd. São Miguel heeft een gevariëerd landschap met o.a. 3 zoetwatermeren genesteld in kratermeren, hete bronnen en watervallen.

Sao Miguel

Sao Miguel

Het meest iconische meerligt nabij Sete Cidades. Deze plek zit vol met legendes en mythen en verdient het om bekeken te worden vanaf het uitzicht punt Vista do Rei. Vanaf daar ziet men twee aparte meren, een groene en een blauwe. Lagoa do Fogo heeft een wilder karakter. Een ander groot meer, omgeven door extravagant, weelderige vegetatie onderscheidt zich in de vallei van Furnas, “ Vale Formoso “(mooie vallei). De natuurlijke warmwater zwembaden zijn ook één van de meest aantrekkelijke attracties die São Miguel te bieden heeft. Ze hebben verschillende formaten. Ze zijn spectaculair bij Caldeira Velha en indrukwekkend in het Terra Nostra Park, een meer met bruin water gelegen in een weelderige botanische tuin. In het plaatsje Furnas kunt u de typische Portugese stoofschotel “Cozido” nuttigen. Uniek in Europa zijn de thee-plantages van Gorreana en Porto Formoso. Op het eiland worden exotische vruchten zoals ananas, guave en passievruchten gekweekt die worden gegeten of gebruikt worden om likeuren te maken.

Dag 15: Vlucht Sao Miguel naar Amsterdam
Helaas de laatste dag…

Na het ontbijt kunt u op uw gemak naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Een eventuele verlenging in de stad Lissabon is ook een mogelijkheid.

Praktische informatie
Reissom: op aanvraag
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Meest geschikte periode: hele jaar mogelijk
Reiscode:  Azoren-ind
Heen- en terugreis: Schiphol of Brussel – San Miguel
Zwaarte: zowel zware als lichte wandelingen mogelijk
Accommodatie: goede hotels en/of lodges en boot
Weer: stabiel, temperatuur 17 tot 21 graden, af en toe kans op een bui
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067