Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Galápagos

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Galápagos en Ecuador

Galápagos en Ecuador, een bijzonder avontuur

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Sword-billed Hummingbird

Ecuador is misschien wel het meest vogelrijke land van het toch al erg vogelrijke Zuid-Amerika. Daarnaast behoren de wereldberoemde Galápagoseilanden tot Ecuador.
De Galápagoseilanden hebben net als veel ver in zee gelegen oceanische eilanden een uitzonderlijke fauna van soorten die zich in de lange periode van afzondering tot unieke vormen hebben ontwikkeld.
In een reis van een week langs en op een aantal van deze eilanden maken we uitgebreid kennis met de vele bijzondere soorten.
De andere week van deze verre reis brengen we door in een uiterst vogelrijk gebied dat bestaat uit prachtige regenwouden. We verblijven in het Tendayapa Bird Lodge en maken vandaar uit elke dag tochten, telkens naar andere plekken om zoveel mogelijk bijzondere soorten te zien en kennis te maken met de enorme variatie aan planten- en diersoorten en verschillende typen bos en open terrein.

Programma van dag tot dag

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Quito

Aankomst en transfer naar Hotel Sebastian

Dag 2 Yanacocha

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Plate-billed Mountain Toucan

Yanacocha is geweldig. Het reservaat ligt op de hoge hellingen van Pichincha Volcano waar we omringd zijn door ongerept gematigd bos met onvergetelijke uitzichten. Ofschoon het op 3400 m.ligt is het pad vrijwel vlak en erg breed, waardoor het zicht goed is voor gemakkelijk vogelen. Voor de eerste dag is dit een superlocatie omdat alle verschillende vogelfamilies aanwezig zijn. De aantallen zijn hier niet extreme hoog maar dat maakt de kennismaking eerder gemakkelijk . Na de lunch rijden we langzaam de oude Nono-Mindo road af. De lager gelegen delen langs een stromende bergbeek zijn goed voor de White-capped Dipper en Slaty-backed Chat-Tyrant. De climax van de dag zal onze zoektocht zijn naar de meest spectaculaire soort van Zuid Amerika, the Andean Cock-of-the-Rock. Met in ieder geval één vaste baltsplaats in het gematigde oerbos laag in de vallei is er en heel goede kans om de baltsende mannetjes te zien. ‘s Avonds komen we in Tandayapa Bird Lodge, waar we deze week zullen blijven.

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Green-crowned Woodnymph

Dag 3 Lower Tandayapa Valley

Ook al hebben we er al aardig wat gezien, dit is DE PLAATS VOOR KOLIBRIES. De feeders in de lodge hier aan zijn de beste ter wereld. 20 soorten in een uur en vaak 10 tegelijk is hier normaal. Omdat ze gehele dag actief zijn rond de feeders kunnen we ‘s ochtends naar de uitkijkplekken en de bospaden gaan voor andere soorten en de middag bewaren voor de kolibries, die zijn er toch altijd.

Dag 4 Milpe

We brengen de hele dag in het veld door in de bossen rond de foothills rond de 1100 m. Dit gebied is de focus voor bescherming van tropische vogels. Er is geld ingezameld om het Milpe Bird Sanctuary te verwerven en

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Blue-winged mountain tanager

beschermen. We kunnen hier de Rufous-throated en Ochre-breasted Tanagers, en Choco Trogon zien. Dit is de eerste mogelijkheid om de grotere en meer spectaculaire laagland toucans te zien. We hebben een geode kans om gemengde flocks te zien van tanagers, foliage-gleaners, flycatchers, barbets, woodcreepers en nog meer. De attractieve Club-winged Manakin heeft hier een baltsplaats en we moeten zijn bijzondere balts kunnen zien. Daarbij maakt hij met speciaal gevormde vleugelveertjes raspende geluiden. We lunchen in een lokaal restaurant in Los Bancos omgeven door met fruit beladen voederplekken en kolibrie feeders. Gedurende de middag zoeken we langs de Milpe Road de boomtoppen af naar toucans en papegaaien, zoals Choco Toucan, Collared Aracari en Bronze-winged Parrot die hier allemaal algemeen zijn.

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis, Mockingbird

Galápagos Mockingbird

Dag 5 Upper Tandayapa Valley.

In de hoger gelegen delen van de Tandayapa Valley komen veel vogels in flocks voor. In deze flocks kun je soms wel 12 soorten tanagers zien. In die flocks zitten dan ook nog tyrannulets, fruiteaters, wood-warblers en sommige van de mooiste ovenvogels. Goed in deze flocks rondkijken levert niet alleen die grotere en spectaculaire soorten zoals Toucan Barbet, Plate-billed Mountain-Toucan en Turquoise Jay op, mar ook de kleinere fraaie Pearled Treerunner, Streaked Tuftedcheek en Yellow-bellied Chat-Tyrant.

Dag 6 Río Silanche.

Deze dag brengen we door in het laagland regenwoud, waar de dichtheid aan vogels zo hoog is, dat het je werkelijk zal duizelen. Maar gezien de ervaringen van de voorgaande dagen zul je er wel helemaal klaar voor zijn. Veel nieuwe soorten tanagers en 4 soorten dacnis kun je op deze dag zien. Overal dicht bij de grond zijn er antwrens. Trogons, toucans en zelfs enkele bijzondere roofvogels. Geen twee dagen hier zijn gelijk en wees voorbereid op echt onverwachte ontmoetingen.

Dag 7 Paz de Aves.

Puffbird, Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

White-whiskered Puffbird

De naam zegt het al Pas van de vogels, een reservaat tussen Tandayapa en Mindo is een van de “places to be” voor vogels in Noordwest Ecuador. Met veel geduld heeft een lokale boer zeldzame en moeilijk waar te nemen soorten verleid bij hem langs te komen voor voer.
Zo is het mogelijk om hier een prachtige waarneming te doen van extreme zeldzaamheden als: Giant en Yellow-breasted Antpittas, soms zelfs een mannetje Orange-breasted Fruiteater. Na de lunch gaan we naar Quito en onderweg proberen we in bergachtig gebied in struikgewas nog een kans te krijgen de zeldzame White-tailed Shrike-Tyrant te zien.

Dag 8 Transfer naar Galápagos Baltra Airport

Transfer naar Galápagos (Quito naar Baltra airport) U vliegt van Quito naar het eilandje Baltra. Vandaar gaat u per busje naar de pier, waar het schip klaarligt waarmee u de cruise door de Galápagos archipel gaat.

Dag 9 Genovese Is.

Galápagos Hawk, Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Galápagos Hawk

Genovesa Island Dit eiland is het restant van een oude vulkaan, waarvan de hellingen deels onder zee liggen. Het 25 meter boven zee gelegen deel is prachtig. Op dit eilandje broeden vele Red-footed Boobies (de grootste kolonie van de archipel) en ook de Lavameeuw (Larus fuliginosus). Daarnaast zijn er vele Great Frigatebirds, Nazca Boobies, Swallow-tailed Gulls en drie soorten Darwinvinken, de Ground, Sharp-beaked en Warbler Finch. De zeeleguanen hier zijn de kleinste van de hele eilandengroep. Op delen van het eiland zijn velduilen algemeen. Genovesa heeftook een kolonie van 100.000 den Wedge-rumped petrels.

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Western White-tailed Trogon

Dag 10 Bartolome Is.

Bartolome Is. Bartolomé wordt gedomineerd door een maanlandschap van vulkanische formaties, met als bijzonderheid de “Pinnacle Rock” een geërodeerde kegel van tufsteen. Vaak zijn hier Galápagos pinguins te zien. Ook zijn er mangrovebossen en langs een mooi strand kunnen ongevaarlijke Black-tipped sharks worden gezien en ook roggen.

Dag 11 South Plazas Is.

South Plazas Island is maar 1 kilometer lang en 100 meter breed en buitengewoon rijk aan leven. De Lava Gull, de zeldzaamste meeuw ter wereld broedt hier. Drie soorten Darwinvinken zijn hier aanwezig de Medium, Small en Cactus Ground Finches. Daarnaast red-billed Tropicbird, Swallow-tailed Gull, Brown Pelican. Op zee zijn de Galápagos Shearwaters te zien, Brown Noddy Terns en ook dolfijnen en manta’s.

Galapagos, Blue Elephant, Vogelreis

Orange-breasted Fruiteater

Dag 12 San Cristobal Leon Dormido Cerro Brujo – Lobos Is.

San Cristobal Leon Dormido Cerro Brujo – Lobos Is. Fregatvogels, Op Lobos, een kleine rotsig eilandje nestelen de Blue-footed Boobies en zijn de zeeleeuwen algemeen.
Op Léon Dormido zijn de bijzondere Red-billed Tropicbirds te zien, fregatvogels en Nazca Boobies

Dag 13 Espanola Is.

Espanola Island is een van de meest spectaculaire eilanden. Dit is een van de beste eilanden voor de Marine Iguana, de bijzondere zeeleguaan die van zeewier leeft. Er zijn grote broedkolonies, in de periode maart december ook van de Waved Albatros, de Galápagos albatros. Andere soorten die je hier goed kunt zien of zelfs alleen hier voorkomen zijn, de Lava (Galápagos) Buzzard, Galápagos Mockingbird en verschillende goed waar te nemen Darwinvinken zoals de Cactus Finch, Ground Finch en de Warbler Finch. Ook hier broeden Blue-footed Boobies.

Galapagos, Blue Elephant, VogelreisDag 14 Floreana Is

Floreana Island bestaat uit lavagesteente maar er is geen vulkanische activiteit meer. Er is een brakke lagune waar een flamingokolonie huist. De flamingo’s zijn dicht te benaderen. In de lagune zijn ook waadvogels te zien zoals Willets, Black-necked Stilts, regenwulpen, franjepoten en steenlopers. Ook is er een kolonie van ca 2000 Galápagos petrels

Dag 15 North Seymour Is Baltra en Quito

North Seymour Island ligt vlak bij Baltra. Hier zijn kolonies van beide soorten Fregatvogels. Zeeleeuwen, Brown Noddy Terns, Blue-footed boobies en ook grote landleguanen.

Dag 16 Terugvlucht naar Amsterdam

Transfer naar het internationale vliegveld van Quito voor uw vlucht terug naar huis.

Volledig programma of een deel

U kunt kiezen voor de volledige 16-daagse reis of voor een deel daarvan. U kunt dus ofwel alleen het op vogels gerichte programma ten noorden van Quito, ofwel uitsluitend de cruise door de Galápagosarchipel met landingen op de eilanden.

De opties zijn:
Het volledig programma of 
Alleen het op vogels gerichte regenwoudprogramma “Tandayapa” of
Alleen de Galápagos cruise Tourist Class

U kunt deze reis ook individueel boeken.

Het volledige programma op basis van Tourist Class of
Alleen het op vogels gerichte regenwoudprogramma “Tandayapa” of
Alleen de Galápagos cruise Tourist Class of
Alleen de Galápagos cruise 1st Class

In het laatste geval individueel te boeken en keuze voor data mogelijk.

Prijs-informatie- overzicht
Groepsreis:
prijs op aanvraag Alleen regenwoudprogramma “Tandayapa”
prijs op aanvraag Alleen de Galápagos cruise Tourist Class
Individueel:
prijs op aanvraag 16 dagen en Tourist Class tijdens de cruise
prijs op aanvraag 16 dagen en First Class tijdens de cruise
prijs op aanvraag Alleen regenwoudprogramma “Tandayapa”
prijs op aanvraag Alleen de Galápagos cruise Tourist Class
prijs op aanvraag Alleen Galápagos cruise 1st Class

 

Praktische informatie
Reissom groepsreis: op aanvraag
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Reisdatum:
Reiscode: 15GAL (bij boeking s.v.p. reisnummer vermelden).
Eenpersoonskamertoeslag vasteland programma: € 150,-
Eenpersoonskamertoeslag cruise: € 990,-
Heen- en terugreis: Schiphol – Quito
Reisschema: ca. vier weken voor ontvangt u de definitieve informatie.
Vervoer ter plaatse: bus, boot en vliegtuig
Zwaarte: lichte wandelingen, soms hoogteverschillen
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12
Accommodatie: goede hotels
Reisbegeleiding: Nederlands sprekende reisleider en locale gidsen
Visum: visum is niet inbegrepen!
Weer: warm met kans op regen
Reisprogramma
dag 1 : vertrek uit Amsterdam en aankomst in Quito. Transfer naar hotel Sebastian;
dag 2: Yanacocha;
dag 3: Tandayapa Valley;
dag 4: Milpe Bird Sanctuary;
dag 5: Upper Tandayapa Valley;
dag 6: Rio Silanche Sanctuary (PVM);
dag 7: Refugio Paz;
dag 8: Vertrek naar Galápagos;
dag 9: Genovesa Island;
dag 10: Bartolome Is.;
dag 11: South Plazas Is.;
dag 12: San Cristobal Leon Dormido Cerro Brujo – Lobos Is;
dag 13: Espanola Is.;
dag 14: Floreana Is.;
dag 15: North Seymour Is Baltra en Quito;
dag 16: Vertrek naar Nederland;
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067