Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Andaman eilanden en Zuid-India

Blue Elephant, vogelreis, vogelreizen, natuurreizen, India, Bhutan, tijger, karnataka, andaman, stripe-necked mongoose, gaur, Indian bison, Braminy kite, Himalaya

Het zuidwesten van India wordt maar weinig bezocht en de Andaman-Blue Elephant, vogelreis, vogelreizen, natuurreizen, India, Bhutan, tijger, karnataka, andaman, stripe-necked mongoose, gaur, Indian bison, Braminy kite, Himalayaeilanden nog minder. Toch is hier voor vogel en natuurliefhebbers veel te zien. De westelijke Ghats van de deelstaat Karnataka hebben een eigen flora en fauna met veel endemen en soorten die verder alleen in Sri Lanka voorkomen. Voorbeelden zijn Grey Fronted Green Pigeon, Malabar Parakeet, Indian Swiftlet, Malabar Grey Hornbill, Sri Lanka Frogmouth, White-cheeked Barbet, Malabar Barbet, Malabar Woodshrike en veel meer. Niet alleen vogels zijn er goed te zien maar juist ook zoogdieren als de Gaur (Indian Bison) en Stripe-necked Mongoose, welke laatste een echte endeem van de Western Ghats is. In de bossen zijn ‘s avonds vliegende eekhoorns te zien.

De Andaman eilanden liggen ver oostelijk in de Indische Oceaan en hebben daardoor een rijke fauna met endemen, die zeer de moeite waard ijs om te bezoeken. Het beste kan dit op het grote noordelijke eiland waar ook veel historische objecten zijn van menselijke bewoning en de koloniale tijd. De meeste eilanden zijn niet toegankelijk voor buitenstaanders. Ze worden bevolkt door veel kleine stammen en volken die met rust gelaten willen worden.

We zullen er veel soorten kunnen zien op het hoofdeiland zoals bijvoorbeeld: Andaman Serpent Eagle, Andaman Cuckoo Dove, Andaman Green Pigeon, Long-tailed Parakeet, Brown Coucal, Glossy Swiftlet,  Andaman Woodpecker (nauwelijks te onderscheiden van onze zwarte specht), Spot-breasted woodpecker, Andaman Drongo. De Andamans hebben ook een eigen soort Woodswallow, de White-breasted Woodswallow

Zuidwest India en Andaman eilanden

Dag 00: Vertrek naar Kochi (vroeger Cochin genaamd)
Dag 01: Aankomst Cochin in de avond/ late avond. Transfer naar het hotel in de buurt van de luchthaven. Overnachting.

Dag 02: Cochin – Thattekad
Na ontbijt vertrek naar Thattekad.
Onderweg twee opties: zeevogels kijken in de kustgebieden bij Cochin en bezoek Fort Kochi.
In de late namiddag/ vroege avond rijden we door naar Thattekad. U komt ‘s avonds aan in Thattekad.
Dag 03 & 04: Thattekad
Twee volledige dagen vogels kijken in Thattekad met de gids.
Verken een aantal prachtige bosgebieden buiten Thattekad Bird Sanctuary. Sleutelsoorten zijn onder meer Black-crested (Flame-throated) Bulbul, Pompadour Green Pigeon, Large (Malabar) Woodshrike (de South Indian subspecies), Indian Swiftlet. Andere soorten zijn Lesser Yellownape, Crested Goshawk, Heart-spotted Woodpecker, Mountain Imperial Pigeon, Plum-headed Parakeet, White-rumped Needletail. White-bellied Woodpecker is ook mogelijk.
Langs de Periyar-rivier, zijn goede kansen om de Lesser Fish-eagle en Blue Elephant, vogelreis, vogelreizen, natuurreizen, India, Bhutan, tijger, karnataka, andaman, stripe-necked mongoose, gaur, Indian bison, Braminy kite, Himalayaandere soorten als Dollarbird, Brahminy Kite, te zien. Golden en Black-naped Orioles, Crimson-fronted (Malabar) Barbet, en Golden-fronted Leafbird kunnen hier allemaal in het bosgebied gezien worden. U kunt de resterende paar uur van de vogeldag doorbrengen met het bezoeken van een kleine drinkplas in het bos, waar vaak een aantal zangvogelsoorten, zoals Indian Blue Robin, Blue-throated en Tickell’s Blue Flycatchers, Puff-throated Babbler, Orange-headed Thrush. Brown-breasted Flycatcher. Malabar Trogon en Malabar Parakeet te zien zijn.
Dag 05: Thattekad naar Munnar
Ochtend vogels kijken in Thattekad. Na de vroege lunch uitchecken en rijden naar Munnar (2,5 uur durende vogelrit). Rest van de dag vogels kijken in Munnar. Overnachting in Olive Brooks.
Dag 06: Munnar
Een hele dag vogels kijken in Munnar.
Blue Elephant, vogelreis, vogelreizen, natuurreizen, India, Bhutan, tijger, karnataka, andaman, stripe-necked mongoose, gaur, Indian bison, Braminy kite, HimalayaRond Munnar zijn de shola-bossen en de berggraslanden van Nilgiri de thuisbasis van verschillende endemische vogels en verschillende zoogdieren, waaronder de endemische Nilgiri Tahr. De hoogte boven 1600 meter zorgt het hele jaar door voor een aangenaam klimaat, hoewel in december-januari de temperaturen kunnen dalen tot onder de 10 graden. De jaarlijkse neerslag van meer dan 300 cm wordt voornamelijk geregistreerd van juni tot september, maar het kan het hele jaar door regenen. Hier zullen we verschillende van de endemische vogelsoorten van Zuid-India en de Nilgiri Hills zoeken. Onderweg bezoeken we delen van het shola-bos. De belangrijkste soorten rond Munnar zijn onder meer Grey-breasted Laughingthrush, White-bellied Blue Robin, Broadtailed Grassbird, Nilgiri Woodpigeon, Nilgiri Pipit, Crimson-backed Sunbird, Nilgiri Flycatcher, Malabar Whistling Thrush, Indian Scimitar Babbler. Tegen het einde van de middag bezoekt u een theehut (Karadippara) met een Blue Elephant, vogelreis, vogelreizen, natuurreizen, India, Bhutan, tijger, karnataka, andaman, stripe-necked mongoose, gaur, Indian bison, Braminy kite, Himalayauitstekend uitkijkpunt over een uitgestrekte beboste vallei. De soorten hier kunnen zijn: Yellow-browed Bulbul, Crimson-backed (Small) Sunbird, Pompadour Green Pigeon, Nilgiri Flycatcher, Crimson-fronted (Malabar) Barbet, Little Spiderhunter, Brown-cheeked Fulvetta, Vernal Hanging Parrot, Golden-fronted Leafbird en Rustytailed Flycatcher.
Let op de zang van Malabar Whistling Thrush.
Blue Elephant, vogelreis, vogelreizen, natuurreizen, India, Bhutan, tijger, karnataka, andaman, stripe-necked mongoose, gaur, Indian bison, Braminy kite, HimalayaEravikulam National Park is een plateau op een gemiddelde hoogte van 6500 voet, ongeveer 30 km van Munnar, hoog in de bergen van de West-Ghats. Dit park is oorspronkelijk opgericht om de Nilgiri Tahr (Hemitragus hylocrius) te beschermen, die op de lijst van bedreigde dieren staat. Het werd uitgeroepen tot beschermd gebied in 1975. De grote ecologische, faunistische, floristische, geomorfologische en zoölogische betekenis, werd het in 1978 uitgeroepen tot Nationaal Park. Het beslaat een oppervlakte van 97 vierkante kilometer aan glooiende graslanden en sholas op hoog niveau. We zullen tijdens ons bezoek de Nilgiri Tahr zoeken en zullen ons concentreren op de hierboven genoemde endemische soorten, samen met alle andere inheemse soorten in het gebied
Dag 07: Munnar naar Topslip
In de ochtend vogels kijken in Munnar.
Een alternatief voor vogels kijken, kan zijn om bijvoorbeeld bezoek aan de Kruidentuin, een bezoek aan een theetuin zijn en kan voor een bezoek aan enkele culturele sites gekozen worden.
Na de vroege lunch uitchecken en naar Topslip rijden. ‘s Avonds aankomst in Topslip.
Dag 08: Topslip naar Ooty
Blue Elephant, vogelreis, vogelreizen, natuurreizen, India, Bhutan, tijger, karnataka, andaman, stripe-necked mongoose, gaur, Indian bison, Braminy kite, HimalayaOchtend vogels kijken in het Topslip-gebied. Na de vroege lunch uitchecken en naar Ooty rijden. Kom ‘s avonds aan in Ooty. Stripe-necked mongoose

Dag 9: Ooty naar Nagarhole (Rajiv Gandhi National Park). Ochtend vogels kijken voor een paar uur. Uitchecken om 09.30 uur en rijden naar Nagarhole NP (4,5 uur). Aankomst Nagarhole rond 1400 uur. Middagsafari in het nationale park om wilde dieren / tijgers en andere zoogdieren te zoeken. Nagarhole NP is goed voor veel zoogdieren zoals Wild Boar, Chital, Tiger, Leopard en Dhole. Andere waarnemingen van zoogdieren zijn de voornamelijk nachtelijke Sloth bear, de zwarthalshazen, jakhalzen, otter, vier soorten mangoeste, grijze langoer en Bonnet Makaken.
Dag 10 – 12 Nagarhole
Ochtend- en middagsafari’s in het nationale park om wilde dieren / tijgers en andere zoogdieren te zoeken. Overnachting in Kabini River Lodge.
Dag 13: Nagarhole naar Mysore
Geniet van de laatste ochtendsafari in Nagarhole. Uitchecken om 1100 uur en rijden naar Mysore (2 uur). Rest van de dag vogels kijken in en rond Mysore.
Indien u er zin in heeft kan er nog een bezoek gebracht worden aan het verlichten van het paleis. Dit is een dagelijks gebeuren als het niet regent. Het hele paleis wordt in het licht gezet en dat is voor iedereen te bewonderen.
Dag 14: Mysore naar Bangalore
Uitchecken en rijden naar Bangalore (4,5 uur). Maar onderweg wordt een  bezoek aanbevolen aan Sri Ranganathaswamy temple, een bijzonder bouwwerk dat ik zou aanraden om te bezoeken. Toen ik het zag, vond ik het meteen veel indrukwekkender dan de Taj Mahal. Het Sri Rangapatna island fortress van Tippu Sultan is ook vrij bijzonder en ligt in een prachtig vogelrijk parkgebied. Het geeft ook een goede en indrukwekkende indruk van de koloniale tijd en de (verloren) strijd die de sultan moest leveren om zijn vrijheid en die van zijn volk te behouden.
Kom ‘s avonds aan in Bangalore. Overnachting nabij vliegveld.
Dag 15: Bangalore – Chennai – Port Blair (local flight)
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Bangalore om de vlucht naar Port Blair via Chennai te nemen. Aankomst Port Blair in de middag. Het is mogelijk om in de middag nog culturele bezoekjes te doen.
Hoofddoel is om de endemen van de Andaman-eilanden te zien. Men kan Andaman crake, Andaman coucal, Andaman treepie, Andaman serpent eagle, Andaman wood pigeon, Andaman scops owl, Andaman brown hawk owl, Andaman cuckoo dove, Andaman woodpecker, Andaman Drongo, white-headed starling, Black-headed Bulbul, Andaman Shama.
Blue Elephant, vogelreis, vogelreizen, natuurreizen, India, Bhutan, tijger, karnataka, andaman, stripe-necked mongoose, gaur, Indian bison, Braminy kite, HimalayaAndere soorten die kunnen worden gezien: White-bellied Sea Eagle, Brown-backed Needletail, Glossy Swiftlet, Alexandrine, Red-breasted en Long-tailed Parakeets; Fulvous-breasted Woodpecker, Black-naped Oriole, Scarlet Minivets. Pacific Reef Egret, Pacific Golden, Greater Sen en Lesser Sen Plovers, Whimbrel, Ruddy Turnstone. Kingfishers: Collared, Stork-billed, common etc. Lesser Whistling Duck, Pacific Swallow, Black-browed, Oriental Reed Warblers, Yellow en Cinnamon Bitterns, Chestnut-headed Bee-eater, Red-throated Flycatcher, Yellow-browed en Two-barred Warblers, Large Cuckooshrikes, Baillon’s en Ruddy-breasted Crakes, Slaty-breasted Rail, Pintail Snipe, Rusty-rumped Warblers, Red-throated Pipits, Emerald Doves en Forest Wagtails.
Nevendoel is om iets van cultuur en andere bijzonderheden van het eiland mee te krijgen.
In Port Blair zijn overblijfselen van de koloniale tijd te zien zoals enkele bestuursgebouwen, maar ook de gevangenis waar onder de meest erbarmelijke omstandigheden mensen werden opgesloten en ingezet voor ontbossing en andere projecten van de (over)heersers.
Daarnaast kan men uitstekend relaxen aan het strand op heel mooie stranden.
Vlakbij Port Blair (2-3 km) is een klein stadje “Junglighat” waar men kan zien hoe de oorspronkelijke bewoners (vissers) van de Andamans leven.
Dag 16: Port Blair
Naar keuze culturele rondleiding of een vogeltour in de omgeving van de stad Port Blair
Dag 17 Port Blair naar Chidiya Tapu
Ochtend Vogel excursie omgeving Port Blair en na de lunch Chidiya Tapu, ongeveer een uur rijden. In de avond vogels kijken rond Chidiya Tapu.
Dag 18 Chidiya Tapu
Vogels kijken en/of relaxen
Dag 19: Chidiya Tapu
Vogels kijken en/of zwemmen, snorkelen en gewoon van de omgeving en het strand genieten
Dag 20: Chidiya Tapu – Port Blair
Eerste deel van de ochtend nog relaxen en/of vogelen. Namiddag naar Port Blair.Dag 21: Naar vliegveld van Port Blair – via Chennai – naar Bangalore of Delhi. Wellicht nog mogelijk om in de ochtend te vogelen.
Aankomst in Bangalore (of eventueel Delhi) in de middag / avond.
Dag 22: Vlucht naar Schiphol
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis. Tour eindigt

Praktische informatie
Reissom: op aanvraag
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Meest geschikte periode: oktober  – april
Zwaarte: lichte wandelingen  over vlak terrein.
Accommodatie: hotels, pensions.
Weer: zonnig mooi weer 
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067