Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Brazilië

boven-braz-atl

 Brazilië : Atlantisch regenwoud, Rio Guaporé en Pantanal

braz-saffronBrazilië heeft bijzonder veel te bieden. Hoewel het Amazone regenwoud het meest tot de verbeelding spreekt is het Atlantisch regenwoud eigenlijk de meest bijzondere regio. Door een bergketen geïsoleerd van het Amazonegebied heeft zich hier een vogelfauna ontwikkeld met meer dan 60 soorten endemen, uniek dus in de wereld. Veel van deze endemen zijn algemeen, zoals de schitterend rode Brazilian Tanager, de prachtige kolibries als Brazilian Ruby , Saw-billed Hermit , Sombre hummingbird en Black Jacobin. Andere soorten endemen zijn Black-hooded Antwren, Saffron toucanet, Blue Manakin, Spot-backed Antshrike, Chestnut-bellied Euphonia en Azure-shouldered tanager

Braz-hummerDaarnaast zijn er onwaarschijnlijk vogelrijke gebieden zoals de Pantanal en de Rio Guaporé. De Pantanal is uitgestrekt en gevarieerd, de Rio Guaporé is rijker aan Amazone soorten zoals de Hoatzin, die hier ruim aanwezig is. Bovendien is het nergens zo eenvoudig om grote zoogdieren als jaguar en rivierdolfijn te zien dan hier.

De Pantanal is rijk aan soorten als Toco Toucan, Hyacinth ara’s en tal van watervogels. Nergens is de jabiru zo talrijk als hier en er zijn bijzonderheden zoals de maar op één plek voorkomende Black-hooded Parakeet. Capibara’s, reuzenotters, jabiru, kaaimannen, vogelspinnen, vele soorten ijsvogels en ook de jaguar. Deze vogel- en natuurreis is een  uitgelezen kans om kennis te maken met de specifieke diersoorten van het Zuidamerikaanse continent.

braz-reuzenotterTijdens deze reis worden wandelingen gemaakt, veel excursies per boot en met open voertuigen. Grotere afstanden gaan per vliegtuig. De nadruk ligt op comfort, het echte genieten en het-een-zijn met de natuur. Hierdoor blijft er veel tijd over om te fotograferen. Alle accommodaties  (hotels en fazenzas) zijn gelegen in een prachtige omgeving en deze zijn voorzien van alle comfort en luxe.

Programma 

We vliegen van Amsterdam naar Rio de Janeiro en overnachten in Tucanos, waar we enkele dagen blijven.

braz-sunbitternDe eerste dagen intensief vogels zoeken en vinden in verschillende gebieden met de nadruk op de talrijke endemen hier.

Daarna een vlucht naar Cuiabá met een aantal dagen in de Pantanal, waarbij naast de vele vogelsoorten ook grote aantallen kaaimannen, af en toe tapirs, reuzenotters zullen worden gezien en wellicht een eerste jaguar als voorbereiding voor wat komt in de laatste periode van de reis. De Pantanal is rijk aan alles met veel soorten Ara’s, Razor billed Curasow, Capped Heron, Sunbittern en Red-throated Piping-Guan, en alle soorten ijsvogels. In bossen zien we manakins, spechten en vele kleine zangers.

braz-hoatzinDe Transpantaneire, is de enige toegangsweg die niet verhard is. In de droge tijd verdampt een deel van het aanwezige water, zodat her en der verspreid wat plassen overblijven. Dit is het gebied van de vele watervogels zoals Jabiru, roze lepelaar, de agami heron, de Southern screamer, de sunbittern (zonneral), Jacana’s, reigers, aalscholvers, etc.

Het laatste deel van de reis gaat naar de omgeving van de Rio Guaporé. Dit is niet alleen het gebied van de hoatzin, maar ook van allerlei andere bijzonderheden. Jaguars zijn hier talrijk en dankzij de rust en het ontbreken van steeds grotere aantallen toeristen zoals in de Pantanal, is de kans hier veel groter om ze te zien. Ook Giant Anteater, poema, reuzenotter en vooral de rivierdolfijn zijn absolute highlights van dit gebied.

Reisprogramma (rondreis):
dag 1: Vertrek van Schiphol naar Rio de Janeiro, vervolgens naar Los Tucanos
dag 2: Serro de Los Tucanos;
dag 3: Serro de Los Tucanos;
dag 4: van Serro de Los Tucanos naar Vila Mont/ Paraty;
dag 5, 6, 7: Vila Mont, omgeving, verschillende excursies in wijde omgeving
dag 8: van Vila Mont naar Jonas;
dag 9: Naar Cuiabá 
dag 10-13: Pantanal;
dag 14: Van Pantanal naar Rio Guaporée;
dag 15-17: Rio Guaporée;
dag 18: Na het ontbijt gaan we terug naar Cuiabá ;
dag 19: met de ochtendvlucht gaan we richting Sao Paulo en vervolgens de terugvlucht naar Amsterdam.;
dag 20: Aankomst Schiphol;

Dag 15 en 16 en

Praktische informatie
Algemeen:  
Reissom: in 2015 € 3950, – exclusief internationale vluchten
Zekerheid: Blue Elephant is aangesloten bij GGTO; uw (aan)betaling is gewaarborgd.
Reisdata:  17 september t/m 6 oktober
Reiscode: 15 BRAZ
Eenpersoonskamertoeslag: € 475,-
Heen- en terugreis: vliegtuig Schiphol-Rio de Janeiro en Sao Paulo-Schiphol
Uitgebreide reisinformatie: wordt ca. vier weken voor vertrek toegestuurd.
Vervoer ter plaatse: bus, boot vliegtuig
Zwaarte: deelnemers met een gemiddelde conditie houden dit goed vol.
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12
Accommodatie: goede tot zeer goede hotels en lodges op basis van volpension.
Reisbegeleiding: Nederlandse reisleider en lokale gidsen.
Weer: tropisch warm met kans op buien
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067