Enjoy the beauty of nature, travel the world!
Blue Elephant
 • Bhutan
 • Blue Elephant, flamingo, fotografiereis, fotoreis, vogelreis, natuurreis
  Coto Doñana, Algarve
 • Bhutan, zwartnekkraanvogels
 • Japan, Steller's zeearend
 • India, tijger
 • Japan, Japanse kraanvogel
 • Schotland, Papegaaiduiker
 • Waar niet? zeearend
 • Oeganda, Kaapse buffel en schaarbekken
 • Bhutan, Groene kitta
 • Wit-Rusland, Witvleugelstern
 • Coto Doñana, flamingo

Bhutan: Combinatiereis Bhutan en Nepal

boven-bhutan

Combinatiereis voor vogelliefhebbers: Bhutan en Nepal 

 

Black-necked crane festival in Phobijikha en Taktsang Monastery

bhu-craneBhutan is altijd door zijn ligging geïsoleerd geweest en mede door het Boeddisme is het land zeer ongerept gebleven met diepe rivierdalen, watervallen en ondoordringbare wouden. Vandaag de dag is 70% van het land bedekt met bossen, waarvan 25% beschermd gebied is met 9 nationale parken die door corridors met elkaar zijn verbonden. Kortom Bhutan behoort tot de top 10 van de wereldwijde biodiversiteits hotspots.

Deze gecombineerde wintertour voert u langs de meest prachtige landschappen, met volop vogelwaarnemingen (meer dan 200 soorten) in subtropische, gematigde en alpine streken, langs ongetemde rivieren. Tijdens de Bhutanese tour zijn er enkele highlights:

1e in de buurt van Punakha, waar we langs de kristal heldere rivier de Tsang Chhu op zoek gaan naar de white bellied heron en de pallas fish eagle.

2e het bezoek aan de wetlands van Phobjikha Vallei met de zeer bedreigde vogelsoort, de black-necked cranes. Deze prachtige vogel overwintert in deze vallei. We bezoeken ook het jaarlijkse Kraanvogel festival (georganiseerd door de Royal Society for the Protection of Nature) in de Gangtey Monastery.

Bhut-wp-white-bellied heronNa het festival gaan we op zoek naar vogels op de route van Phobjikha tot Wangdue en met overnachtingen in prachtige hotels van Wangdue naar Paro. Overal langs de weg zien we een enorme variatie aan vogels, we komen ogen en oren tekort. Van de Himalayan griffon, golden eagle en lammergier tot de blue-throated flycatcher, de rufous woodpecker, Rosefinch, Kalij Pheasant, rusty-flanked treecreeper, oriental white eye, diverse kingfishers en nog vele andere soorten.

Voor het vertrek naar Nepal beklimmen we het Taktsang Klooster, waarbij we tijdens de tocht kans maken op veel soorten vogels, zoals spotted laughingthrushes, snow pigion, Alpine accentor, little forktail, white-caped en plumbeous water redstart, rosy pipit, black-tailed crake, common en green sandpipers en niet te vergeten de langure apen.

Na deze culturele must en welverdiende rust in het hotel in Paro (2200 m) de volgende ochtend de vlucht naar Kathmandu.

Nepal is eveneens paradijs voor vogelliefhebbers en alleen al in de Kathmandu vallei kunnen heel veel soorten vogels worden waargenomen. De plaatsen in Nepal die we bezoeken zijn: Shivapuri Wildlife Reserve & Nagarjun, Godawari & Phulchoki hill, Baharatpur and Chitwan.

Bhutan

Bhutan

Van Kathmandu naar Shiva Puri NP

Het Shiva Puri Conservation Area beslaat een gebied van 159 km2, en met zijn dichte vegetatie biedt het een geschikt habitat voor veel dieren. Ornithologen hebben vele soorten vogels waargenomen in dit gebied: spiny babbler, scarlet finch, yellow-bellied bush warbler, Eurasian eagle-owl, white gorgeted fly catcher, barred cuckoo-dove, golden throated barbet en vele andere soorten vogels.

In Pulchowki kunnen we zoeken naar de zeer zeldzame redheaded trogon, die in 2002 gesignaleerd is in dit gebied. Via Godawari en de Botanical Gardens kunnen we op een hoogte van 2760 zowel via trails als via wegen op zoek gaan naar een aantal soorten vogels de endemische spring babbler, curia, mountain hawk eagle, rufus bellied pied woodpeckers en de black-throated parrot bill.

We brengen een bezoek aan het Taudaha meer voor de watervogels. Vogels die hier te zien zijn: egrets, herons, kingfishers, ibisbill, wood sandpipers en plovers. Vervolgens gaan we verder naar Khachinkali om hele vluchten trekvogels te zien overkomen.

Ibisbill

Ibisbill

Deze ochtend de vlucht naar Chitwan, dat gelegen is in de laaglanden van Nepal, bekend als de Terai. Dit is een van de beste plaatsen voor het gadeslaan van vogels. Dit kan per jeep of per olifant. Hier vinden we wouden met damarbomen, oeverbossen en graslanden, met 3 rivieren die de grens vormen van het park. Om enkele vogelsoorten te noemen blue Indian roller, stork-billed kingfishers, Bengal florican, Asian paradise flycatcher, bee-eaters en cormorants.

Voor het ontbijt na een warme kop thee of koffie eerst vogels kijken, Na het ontbijt een krokodillen wandeling langs de rivier en vervolgens een boottocht om de langs de oever liggende krokodillen te aanschouwen. In de avond een diner met Tharu dansers.

Na de vlucht naar Kathmandu worden in de hoofdstad nog een Hindu tempel bezocht en een bezoek aan de grootste stupa van Azië. Daarna is het weer tijd om naar Amsterdam terug te vliegen.

 Reisbeschrijving van dag tot dag

Dag 0 don 5 nov Vertrek Kathmandu (we vliegen eerst naar Nepal, omdat Bhutan alleen via India te bereiken is, waarvoor u een visum moet aanvragen
Dag 01 vrij 6 Nov Vlucht naar Paro (2,200m) vanaf Katmandu. Bezoek aan het Nationaal Museum en vogelen aan de Paro-rivier
Dag 02 zat 7 Nov Paro – Chele La (4,000m) – Thimphu, 130km.
Dag 03 zon 8 Nov Van Thimphu naar Punakha, 80km, vogelen onderweg naar Dochu La, 3150m en Lampelri Botanical Park.
Dag 04 ma 9 Nov Tashithang excursie, JDN Park, visit Punakha Dzong.
Dag 05 di 10 Nov Van Punakha naar Phobjikha. Valley en de Black-necked Crane.
Dag 06 woe 11 Nov Phobjikha vallei-wandeling, bezoek aan de Gangtey Monastery. PM Pele La (3,300m) voor vogels
Dag 07 don 12 Nov Van Phobjikha naar Wangdue. Vogelen onderweg Nobding road.
Dag 08 vrij 13 Nov Van Wangdue naar Paro. Vogelen onderweg
Dag 09 zat 14 Nov Trekking naar Tigers Nest Monastery en vogels kijken in de vallei van Paro
Dag 10 zon 15 Nov Vertrek naar luchthaven van Psro- aankomst in Kathmandu- transfer naar hotel
Dag 11 ma 16 nov Vogels kijken in Shivapuri.
Dag 12 di 17 nov Vogels kijken in Phulchowki hill (1520m – 2760m)
Dag 13 woe 18 nov Vogels kijken in Taudaha.
Dag 14 do 19 nov Vlucht naar Bharatpur en vervoer naar Chitwan /vogelen & andere activiteiten.
Dag 15 vrij 20 nov Vogeltour en jungletrekking
Dag 16 zat 21 nov Vlucht naar Kathmandu en sightseeing tour- Pashupatinath en Boudhanath
Dag 17 Zon 22 nov Vertrek vanaf Kathmandu

Praktische informatie: 

Prijs per persoon € 3995,– exclusief vluchten van en naar Kathmandu, inclusief vluchten Kathmandu – Paro vv
Datum 5 t/m 21 november 2015
Reiscode 15/Nepal-Bhutan
Eenpersoons toeslag € 400,-
Reisschema wordt 4 weken voor vertrek bekend gemaakt
Transport minibus met chauffeur/gids
Inspanning korte wandelingen afgewisseld met autoritten
Aantal deelnemers 6 – 8 personen
Accommodaties hotels op basis van vol pension
Reisbegeleiding Nederlandse en locale gids
Weer stabiel en zonnig weer.
Blue Elephant - Tebinckslaan 14 - 9462 PV Gasselte - Telefoon: 0599 56 51 24 - Fax: 0599 56 45 44 - KVK: 04046067